• 瀏覽: 3,484
  • 回覆: 5
+2
英下議院訪問團抵台 將跟高官會面
 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 1130_00992_001.html
脫歐後的英聯邦,名存實亡,契哥暫緩台灣牌時,亡奴首相急急補上,政治貧窮得只剩下一個日落契哥。
物以類聚,新舊帝國不能互相暉影,只能遙望對岸,顧影自憐!

附件

1668570066984.png(382.66 KB)

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2022-11-30 09:07 發表
英下議院訪問團抵台 將跟高官會面
 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221130/mobile/bkn-20221130041343671-1130_00992_001.html
脫歐後的英聯邦,名存實亡,契哥暫緩台灣牌時,亡奴首相急急補上,政治貧窮得只剩下一個日落契哥。
物以類聚,新舊帝國不能互相暉影,只能遙望對岸,顧影自憐!
歐洲開始轉向明撐美暗搵中做生意。而家美國剩返英國、日本、南韓、台灣、加拿大死忠。

引用:
原帖由 supar08 於 2022-11-30 10:26 發表

歐洲開始轉向明撐美暗搵中做生意。而家美國剩返英國、日本、南韓、台灣、加拿大死忠。
說得對!
歐盟局走陽逢陰違政策,否則只有捱凍受餓😂

引用:
原帖由 龍潭老鼠 於 2022-11-30 10:35 發表

說得對!
歐盟局走陽逢陰違政策,否則只有捱凍受餓😂
唔止啦。美國制裁中國無輪芯片好或者關稅都係只可以拖慢中國崛起。但阻唔到
美國嘅經濟由qe已經收咗皮。只係無限印同不斷推高債息上限去拖延爆煲時間。俄烏戰爭又打唔到美國,美國靠天然氣高價賣俾歐洲,同割下盟友韭菜渡日。美國只係靠ww1/ww2無打到佢本土而得以走向世一,但做法都係靠踩住人上,我哋見好多呢啲人都無咩好下場。等食花生可以了。

基辛格:做美國的敵人很危險,但做美國盟友更致命

等睇美國契弟下場

引用:
原帖由 supar08 於 2022-11-30 10:43 發表

唔止啦。美國制裁中國無輪芯片好或者關稅都係只可以拖慢中國崛起。但阻唔到
美國嘅經濟由qe已經收咗皮。只係無限印同不斷推高債息上限去拖延爆煲時間。俄烏戰爭又打唔到美國,美國靠天然氣高價賣俾歐洲,同割下盟友韭菜渡日。美國只係靠ww1/ww2無打到佢本土而得以走向世一,但做法都係靠踩住人上,我哋見好多呢啲人都無咩好下場。等食花生可以了。

基辛格:做美國的敵人很危險,但做美國盟友更致命

...
哈哈!

附件

1668570066984.png(382.66 KB)

引用:
原帖由 supar08 於 2022-11-30 10:26 AM 發表

漏咗澳洲,澳洲緩和關係想繼續吸中國人民的血, 買潛艇要俾錢㗎,飛機大炮缺錢不可。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]