• 瀏覽: 32,893
  • 回覆: 218
+3
引用:
原帖由 klfcim 於 2022-11-29 21:07 發表

強姦犯可以揀連環強姦犯做辯護律師........得啖笑!
你個比喻證明你好高智商

估肥佬黎冇咁蠢想脫罪,只想引起國際社會關注,唔准請英國律師,國安法庭-定秘密審訊,呢吓嘢同送上內地審冇乜分別,最令肥佬黎驚嘅就係秘密審訊。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-11-29 20:02 發表

必定係赤柱
赤柱太熱喇,唔啱肥黎坐
去黑龍江漠河住啦

官派指定律師可能係袁國強,湯家鏵應該冇份。

玩野攞離衰....
黑暴連累,搞出國安法。
許智峰潛逃,搞到大部份人無得保釋。
黎智英勾結英美,仲故意聘用英國律師,又迫中央出辣招。
果班友真係越搞越衰,累街坊。

中央指定律師比老黎揀

任何國家凡涉及國家安全案件,
都是主權國話事,
嚴重的如尾國等直接判死刑。
從沒如3法官把國安案降格成民事案處理。
讓人難以懷疑3法官是不是通敵賣國發假誓。
23條盡快立法,香港才更安全,
更利商業發展。

肥佬黎今鋪又斷手足後路,坐監都要累街坊

香港法庭以後改用中文審訊,西人律司收皮

求仁得仁,多謝假髮人

引用:
原帖由 323236281 於 2022-11-29 18:14 發表
《星島日報》專欄「大棋盤」今日引述一名「知情建制中人」表示,相信港府提請釋法的問題並非最終結果,並引述消息指中央正在研究,將《港區國安法》指定法官制度延伸至律師和大律師,意味著國安法案件被告只能從「指定律師」名單當中揀選。最終如何處理,預料在 12 月底的人大常委會會議將有決定。

嗱, 我都話應該只可用官派律師架啦!

政府指定法官審訊, 政府指定律師為被告辯護, 政府依法保障被告權益, ...
做太多搬龍門,結果都係入

引用:
原帖由 323236281 於 2022-11-29 18:14 發表
《星島日報》專欄「大棋盤」今日引述一名「知情建制中人」表示,相信港府提請釋法的問題並非最終結果,並引述消息指中央正在研究,將《港區國安法》指定法官制度延伸至律師和大律師,意味著國安法案件被告只能從「指定律師」名單當中揀選。最終如何處理,預料在 12 月底的人大常委會會議將有決定。

嗱, 我都話應該只可用官派律師架啦!

政府指定法官審訊, 政府指定律師為被告辯護, 政府依法保障被告權益, ...
咁睇國安法係關乎國安公署事,建議不如法官也直接由國內委派來港好D!費事萬一有人放生?

引用:
原帖由 tomymt 於 2022-11-29 22:44 發表

咁睇國安法係關乎國安公署事,建議不如法官也直接由國內委派來港好D!費事萬一有人放生?
應該要改到所有有關港區國安法案件,終審庭設於內地。

好似醫生咁,係香港無牌唔可以醫人,必須考獲醫生執業資格兼實習2年😏

咁律師一樣必須再考牌同實習
睇下呀水大狀來港

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-11-29 20:17 發表
香港有國安法都係唔穩陣, 假髮未必敢判肥佬泥有罪, 美國副腫桶接見肥佬泥, 即係收咗肥佬泥係自家條[靚].
假髮都係普通人扮演, 有老婆仔女, 5隻屎眼制裁唔係講笑.
所以法官為求自保,終審法院一定判律政司敗訴,法官都知道一定會釋法,咁佢哋咪唔會被制裁囉,算係對美國有個交待

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]