• 瀏覽: 25,861
  • 回覆: 147
+6
引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-11-29 14:37 發表
美國鐵路系統將於下月9日大罷工,勞資雙方談判仍陷僵局。總統拜登指鐵路罷工將會破壞美國經濟,要求國會出手阻撓罷工行動。 南韓首與貨車司機工會談判 尹錫悅或勒令復工 拜登(Joe Biden)任命的特別仲

李呃人話罷工係權利

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-11-29 14:37 發表
美國鐵路系統將於下月9日大罷工,勞資雙方談判仍陷僵局。總統拜登指鐵路罷工將會破壞美國經濟,要求國會出手阻撓罷工行動。 南韓首與貨車司機工會談判 尹錫悅或勒令復工 拜登(Joe Biden)任命的特別仲

手足大三罷

中國應該召喚美國駐中國大使,當面警告美國勿阻止鐵路工人罷工,剝奪工人罷工權利以及強迫工人勞動。😁

呢D時候, 身為曱由是不會出現的, 當睇唔到.

但內心會反問: 是我錯了嗎?! 原來美國是這樣無恥的, 我們曱甴是真的錯了

引用:

佢滷味只掛往自己嘅絕對霸權

呢D先叫極權國家,連罷工嘅人權都無

民煮大國人權標準任佢噏甲甴當神咁拜

又簽総統行政命令,
罷工者格殺勿論。

曱甴呢

引用:

拜登強迫勞動?

邊度比較民主睇佔領華爾街兩個月同佔領中環足足兩年嘅分別就知,同仇中甲甴講多都無謂

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2022-11-29 14:57 發表
要搞強迫勞動了
被你一眼睇穿了

糟老頭破壞民主人權自由🤣😄🤫😆🤪🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]