• 瀏覽: 26,881
  • 回覆: 93
  • 追帖: 5
+24
剛剛在twitter睇到的。唔肯定真定假。大家不妨研究一下。如果真的話,美國今次似乎嘗試在大陸搞顏色革命。香港當年都可以擺得平黑暴,所以大陸要平息呢單嘢應該唔會有咩大問題。但也希望大陸唔好太多年青人好似當年香港啲曱甴咁因為信錯人,斷送咗自己的一生。

香港未有國安法都搞得掂,內地應該都無問題。最緊要係拉班外國人然後判超重,唔嚇班西人佢哋唔會驚。

引用:
原帖由 x747x 於 2022-11-28 23:30 發表
香港未有國安法都搞得掂,內地應該都無問題。最緊要係拉班外國人然後判超重,唔嚇班西人佢哋唔會驚。
上海嘅搞事地點附近就有個美國領事館~

針對嘅就係防疫政策~ 乜嘢悼念烏魯木齊燒死十個人都係假嘅~前段時間大陸都有因失火燒死咗三十幾人,都吾見有人出嚟~

引用:
原帖由 x747x 於 2022-11-28 23:30 發表
呢度真係睇下中央點處理。好似係拉咗個外國記者,但罰幾重好難取捨。罰得輕就冇用。罰得重又怕引起外交風波。

引用:
原帖由 阿聞 於 2022-11-28 23:28 發表
剛剛在twitter睇到的。唔肯定真定假。大家不妨研究一下。如果真的話,美國今次似乎嘗試在大陸搞顏色革命。香港當年都可以擺得平黑暴,所以大陸要平息呢單嘢應該唔會有咩大問題。但也希望大陸唔好太多年青人好似當年香港啲曱甴咁因為信錯人,斷送咗自己的一生。

...
嚯嚯嚯

附件

4255f1f9gy1h8kr82y61vj20u017ujy2.jpg(160.4 KB)

8ba790dfgy1h8kn4tnqdnj216o14fthq.jpg(294.04 KB)

8ba790dfgy1h8kwj27w1aj20u20ikt9x.jpg(50.8 KB)

005wYsa4ly1h8l09aozyfj30u00zhwks.jpg(119.3 KB)

007EpNlsgy1h8k3d66j2hj30r21c40vg.jpg(103.27 KB)

007EpNlsgy1h8k37znft2j30u00e4ju4.jpg(64.36 KB)

008sDoqhgy1h8k2cgckcpj30u01sxagf.jpg(228.94 KB)

b4b5059aly1h8knu54w1qj20hs099dgo.jpg(22.83 KB)

b4b5059aly1h8knu5qbusj20hs0ic404.jpg(37.42 KB)

c508506bgy1h8kps4gn0qj20hs0kljvh.jpg(53.3 KB)

c508506bgy1h8k5a1jxglj20k90hiq59.jpg(83.79 KB)

b4b5059aly1h8knte2spgj20qo0anq4p.jpg(44.29 KB)

6232a59agy1h8kntk7i9hj20tv0pywh8.jpg(102.11 KB)

005Meirwly1h8k33xrektj30fz0mo3zj.jpg(30.24 KB)

6232a59agy1h8l3z79zavj20mz17lagl.jpg(222.03 KB)

引用:
原帖由 wuenxiao 於 2022-11-29 01:50 發表

嚯嚯嚯
謝謝補充資料。似乎香港黑暴有份上去搞事。

前排我另一個帖,已經有一單外國人嘗試挑起大陸反政府情緒的前奏。https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 阿聞 於 2022-11-29 02:06 發表

謝謝補充資料。似乎香港黑暴有份上去搞事。
竟然有黑暴敢過羅湖河
我唔信

引用:
原帖由 zimax 於 2022-11-29 02:18 發表

竟然有黑暴敢過羅湖河
我唔信
係上海嘅香港留學生,俾人洗曬腦個隻,仲要收錢

引用:
原帖由 農場紅色馬 於 2022-11-29 03:15 發表

係上海嘅香港留學生,俾人洗曬腦個隻,仲要收錢
最好公安拉左佢哋,新聞公佈,等大家知道成單嘢得啖笑。

引用:
原帖由 阿聞 於 2022-11-29 02:06 發表
前排我另一個帖,已經有一單外國人嘗試挑起大陸反政府情緒的前奏。https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=30815100&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
其實post d咁嘅垃圾,但就唔去認真揾個問題所在,一味乜L外國勢力, onL9

引用:
原帖由 btfoot 於 2022-11-29 05:59 發表

其實post d咁嘅垃圾,但就唔去認真揾個問題所在,一味乜L外國勢力, onL9
問題咪就係美畜要搞顏色革命,俾錢收買漢奸,又或者呃d無腦傻仔出嚟搞事囉,咁都要搵原因你真係戇撚79

引用:
原帖由 billy80 於 2022-11-29 07:42 發表

問題咪就係美畜要搞顏色革命,俾錢收買漢奸,又或者呃d無腦傻仔出嚟搞事囉,咁都要搵原因你真係戇撚79
你up埋d乜L顏色革命,收買呢d唔等使嘅術語用L咗幾廿年,2023都嚟緊啦哥仔,有冇第二個理由呀,你唔悶聽嗰個都煩L死,真心建議你睇下新聞睇下發生緊咩事,用個腦諗下野啦

引用:
原帖由 btfoot 於 2022-11-29 05:59 發表

咁心急洗地

引用:
原帖由 阿聞 於 2022-11-28 23:28 發表

...
睇過騷亂片,都係後面企一群人,前面幾條友好有"默契"咁去衝擊
估計後面既大多數被忽悠,前面幾件就真係收錢做野

疫情防控,有些人有怨言好正常,但現在看來大多數還是理解的,明白疫情失控的情況更糟
政府要疏導群眾情緒,派派消費劵之類的

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]