• 瀏覽: 1,844
  • 回覆: 13
壹傳媒創辦人黎智英國安法案件,律政司反對黎智英聘請英國御用大律師Tim Owen抗辯,向終審法院提出上訴許可申請,三名法官頒布書面裁決,拒絕律政司的申請。 判詞指出,律政司向上訴庭申請上訴至終審法院上訴許可時,提出了一個根本非常不同的論點,質疑處理專案認可海外大律師的既定原則,認為涉及國家安全的案件...

美國政府每次以國家安全為由,就大很晒,點解香港唔係?

新聞來源連結:

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1677515-20221128.htm

引用:
原帖由 ufo2018 於 2022-11-28 19:02 發表
壹傳媒創辦人黎智英國安法案件,律政司反對黎智英聘請英國御用大律師Tim Owen抗辯,向終審法院提出上訴許可申請,三名法官頒布書面裁決,拒絕律政司的申請。 判詞指出,律政司向上訴庭申請上訴至終審法院上訴許可時,提出了一個根本非常不同的論點,質疑處理專案認可海外大律師的既定原則,認為涉及國家安全的案件...

首先
1. 香港唔係國。
2. 香港啲法官/公務員仲要去5眼旅行/移居/探親 ...,入境唔想比人捉。

香港班假髮根本就係同中央作對, 咁明顯到而家都唔唔踢走班舊人

我睇李家超都是同林鄭月娥一樣

食屎啦終院

引用:
原帖由 ufo2018 於 2022-11-28 19:02 發表

終院又玩野

香港重有好多漢奸等機會搞事
香港唔好以為黑暴已經完結,身為中國人,要堅決與漢奸對抗

又如何?
比卡超 6點45分 發功,提請人大釋法,法庭吹得佢脹呀?

家超都唔想㗎,形勢所迫,為保烏沙,肉酸都冇計。

超哥好野, 臨尾串條黑記無聽書, 人地問過我又答左, 你又再問
😆

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-11-28 19:19 發表
又如何?
比卡超 6點45分 發功,提請人大釋法,法庭吹得佢脹呀?
呢種人大釋法  避得幾多次

引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2022-11-28 19:36 發表

呢種人大釋法  避得幾多次
同條 長洲佬 一樣之嘛,你有張良計,我有過牆梯,唔怕你碌柒,我有我釋法!

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-11-28 19:55 發表

同條 長洲佬 一樣之嘛,你有張良計,我有過牆梯,唔怕你碌柒,我有我釋法!
做事要斬釘截鐵, 唔好拖泥帶水

終審法院法官真是智障, 最終提請人大釋法就是當面摑你一大巴!

釋法釋得好, 港奸死得早

釋法啦.

摑佢高院低能法官幾巴.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]