• 瀏覽: 30,972
  • 回覆: 200
  • 追帖: 1
引用:
行政長官李家超下午6時45分在政府總部見傳媒。據了解,李家超會就終審法院下午的裁決作出回應。

壹傳媒創辦人黎智英涉違國安法案件,律政司反對黎智英聘請英國御用大律師Tim Owen抗辯,向終審法院提出上訴許可申請,3名法官下午頒布書面裁決,拒絕律政司的申請。
唔通比卡超想就黎智英聘用英國御用大律師Tim Owen案,啟動國安法第五十五條,移送內地審?
唔好呀!咁美國會制裁你架
咦,美國好似己經制裁緊比卡超喎
咁冇野啦....... Go ahead, just do it !
黎智英終於可以返鄉下祭祖啦

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1677532-20221128.htm

腳痛?

有好消息定壞消息要宣佈?

應該都喺講呢單

@Hermas.妹妹皮蛋哥驚到無咗影?

可能染病之後知道疫苗通行證冇用,良心發現決定取消唔再影響人就業.

唔好話我知係諗住跪低宣布接受裁決結果,"不會"提請人大釋法下嘛

係咪宣布解散中院,改由人大任命

宣布放寬?
有班人好快被打臉

收中院拼入國安署旗下

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-11-28 18:00 發表

唔通比卡超想就黎智英聘用英國御用大律師Tim Owen案,啟動國安法第五十五條,移送內地審?
咁冇野啦....... Go ahead, just do it !
黎智英終於可以返鄉下祭祖啦   :smile ...
林鄭時代加超特首已經被老尾制裁無取消過,而家係無敵狀態😂🤣

引用:
原帖由 開心大少奶老公 於 2022-11-28 18:04 發表
@Hermas.妹妹皮蛋哥驚到無咗影?
你儍的嗎!強仔小韓大⋯定習大大 學你咁蠢,分唔清方向
快啲去告狀丫 有邊日冇串同媒體攪事

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-11-28 18:00 發表

黎智英終於可以返鄉下祭祖啦   :smile ...
可能話一國二制下 尊種法院裁決

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-11-28 18:06 發表
唔好話我知係諗住跪低宣布接受裁決結果,"不會"提請人大釋法下嘛
佢唔睇唔代表人大委員唔可以提

可能腳痛要休息

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]