• 瀏覽: 36,111
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-28 16:39 發表
2次都被駁回, 係咪屬於外部勢力干預, 咁應該合符把疑犯送交中國大陸審理的資格了
基本上所有涉及國安法條例都應押上國內審訊。

引用:
原帖由 wilsonts 於 2022-11-28 18:36 發表
又或者禁, 只能由中國國籍律師去做同埋用中文審訊
國家安全法理所當然是以中文詮釋。只有智障才不能理解這道理

引用:
原帖由 ie7 於 2022-11-28 18:45 發表

阿爺系太過信任香港人,一場黃狗之亂阿爺睇到兩樣野,第一黃狗佔主流,第二香港政府太廢
其實都係一丘之貉

引用:
原帖由 肥蜜蜂 於 2022-11-28 18:35 發表
其實我真係唔太明白.....
肥佬黎去外國唱衰香港, 叫人地制裁香港, 拍晒影片, 又有外國報紙報導, 斷到咁正, 基本上違反國安法百分二百入硬罪!!
就算畀個英國大狀嚟做下小丑, 使乜驚呀?? 律政司搞咁多嘢做乜??

快快開庭, 判肥佬黎坐監坐到死啦!!
毒犯都可保釋逃走,你認為魚港假髮狗可代表公義?

引用:
原帖由 chukikwong 於 2022-11-28 18:59 發表
唔好再浪費公帑係呢條肥老黎度啦,直接送上內地啦,分分鐘揪出邊d國家係度搞鬼,對中國仲有利,中央唔係唔識呢d野啊?
讓全國人看看資本主義有幾爛,加強版國民教育素材

引用:
原帖由 chukikwong 於 2022-11-28 19:07 發表

唔洗睇,中央話事,關門打狗,做漢奸,條肥老黎收咗錢搞中國,呢d人唔洗理佢死活,最後抽埋邊個國家係度搞鬼,要佢賠償道歉就岩
打還打,要依法治國

引用:
原帖由 omegahk 於 2022-11-28 21:27 發表
根本一定要阿爺釋法
否則無端端點解唔俾人哋又請外國人律師
以前貪曾請陰角大狀,入獄但保留福利,要全港納稅人供養罪犯

引用:
原帖由 高達消失的壽包 於 2022-11-28 22:37 發表

張舉能等三個終審法官根本不敢判律政司勝訴,因為他們無法承受西方制裁的後果,不然將來退休後哪裡都不可以去只能留在香港、沒有銀行戶口和信用卡,連家人去外國留學和旅遊都要心驚膽跳,他們豈能承受如此後果,所以一定站在美歐立場維護肥佬黎。
合夥串謀已觸犯刑罰。希望人大一併處理

主題標籤 #律政司
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]