• 瀏覽: 25,881
  • 回覆: 126
  • 追帖: 2
據《紐約時報》11月17日報道,在印尼峇里島二十國集團(G20)領導人第十七次峰會期間,法國經濟和財政部長勒梅爾當面對美國財長耶倫說,美國通過的

歐州人以為大家係西人老美唔會西人玩西人,但美國優先下歐州人先係最天真

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/國際分析/840932/美國自私-耍弄激怒盟友-歐洲-夢醒-重投中國懷抱-專家有話說

提示: 違規內容已被屏蔽
上一年我都講咯。美國最想搞中國,搞唔贏中國,歐日就要開刀。。唔係要美國自己窮?全球得歐日有能力找數

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2022-11-28 14:39 發表
上一年我都講咯。美國最想搞中國,搞唔贏中國,歐日就要開刀。。唔係要美國自己窮?全球得歐日有能力找數
西食西補下身

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-11-28 14:35 發表
據《紐約時報》11月17日報道,在印尼峇里島二十國集團(G20)領導人第十七次峰會期間,法國經濟和財政部長勒梅爾當面對美國財長耶倫說,美國通過的

由我懂事開始至今都近半個世紀,
不停聽到人講呢個歐洲國家唔妥老美,果個歐洲國家又唔妥老美……

但聽左幾十年.....一轉頭又話歐洲國家由老美領導......

歐洲政棍點會知,不過自己利益緊要過人民,人民唔出聲咪繼續配合美國囉

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2022-11-28 14:49 發表
歐洲政棍點會知,不過自己利益緊要過人民,人民唔出聲咪繼續配合美國囉
亦可能有痛腳在老尾手,你知老尾監控盜聽咁勁

歐豬幾時先會醒

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-11-28 14:54 發表

亦可能有痛腳在老尾手,你知老尾監控盜聽咁勁
亦即係自己利益囉

始終『西西相衛』, 白皮始終都會如一, 劍指中國. 

引用:
原帖由 pooh1971 於 2022-11-28 14:59 發表
始終『西西相衛』, 白皮始終都會如一, 劍指中國. 
同意
中國人要清醒

被美狗揸乾了

咪天真,尾國早巳植入代理人控制大局。。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-11-28 14:35 發表

一早就知美國係賤人啦.

自己國民都可以呃,
盟友點解唔可以呃!?
只不過係你地一相情願
以爲老美會善待你地嗻!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]