• 瀏覽: 5,655
  • 回覆: 23
+8
英國首相辛偉誠(又譯作:蘇納克)將在他首次重要外交政策演說中強調,英國必須在世界舞台上做得更多,以捍衛英國自由與開放的價值觀。法新社報道,

印度佬以為英國仲係當年既大英帝國咩?可以到處插手別國事務?今日既英國只係美國跟尾狗

顧掂國內事務先啦

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/841206/辛偉誠外交政策演說將發表-英國須更大力對外推廣自由開放價值觀

岩岩先以國安為由迫人賣英國最大晶片廠(NWF)公司股份, 對外推廣「自由開放」價值觀??? 吓 , 我呸

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-28 13:49 發表
岩岩先以國安為由迫人賣英國最大晶片廠(NWF)公司股份, 對外推廣「自由開放」價值觀??? 吓 , 我呸
煙國民主自由真是笑話

攪好英國國內問題先吹啦 

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-28 13:52 發表
攪好英國國內問題先吹啦 
就係知搞唔掂, 先轉移視線

黑炭頭9up最叻.

假大空的價值觀

有錢再講

英國同加拿大嘅報告都係美國寫好俾你讀啦 

電訊商連用華為既自由都無,仲話咩自由開放價值觀 

十分讚同

附件

20210404_097855664d53235950acFvuOTva5JeYf.jpg(80.01 KB)

20210404_d09c512ea89fb9169ad9VLhZ4Z0YAo84.jpg(80.83 KB)

20210404_32c8fecf0a51ca44cdfd9zz4uvOICU9x.jpg(80.81 KB)

161034229_2952922388364395_5004445665294931659_n.jpg(67.94 KB)

20210404_3341a6629f49d4d9da3b0vDh5rAou71S.jpg(153 KB)

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-11-28 13:44 發表
英國首相辛偉誠(又譯作:蘇納克)將在他首次重要外交政策演說中強調,英國必須在世界舞台上做得更多,以捍衛英國自由與開放的價值觀。法新社報道,

...
講埋啲嘢似是而非,嘢就講一大堆,但細聽完全唔明佢想講乜,就好似香港以前啲犯民一樣。浪費資源……

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2022-11-28 13:44 發表

...
點解要強逼別人接受你果套係世界標準?
人地果套就不斷抹黑係獨裁邪惡不可接受!?
到底邊個國家嘅人民生活得快樂啲?
你有你自大僞善而沒落,沒關係!
惡意抹黑別人來擡高自己
反而是邪惡!!!

除咗唔開放嘅都開放 所以三哥首相宣報鎖國封島

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]