• 瀏覽: 12,772
  • 回覆: 47
+4
引用:
原帖由 ooxx13 於 2022-11-28 23:59 發表

微博一早有嗰個小區嘅自稱躺平派居民出嚟澄清過。嗰個小區消防一直有問題,今次已經係第二次起火~

之後畀起底網暴,迫到刪咗文章~
是的。其實我在一個叫磊哥聊財經的YT頻道看到,也是他由百度地度去看、證明小區出入小路有車輛違泊堵塞問題。

其中同屋苑隔離座樓嘅住客, 其中一人係放緊假嘅消防員,差唔多幾個字後佢先知道同屋苑隔離座火燭,立即落去救人,確實佢哋住嘅地方並冇畀人封實個門口,但係去到嘅時候已經好大煙火向上攻,佢冇裝備入唔到去,呢位消防員同業主群嘅內容係微博寫出嚟係好長, 但係,基本上比較清晰嘅

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-11-28 22:22 發表

北京太近香港 武漢太近香港 成都太近香港 重慶太近香港 天津太近香港  新疆太近香港
截至11月28日, 北京幾多單? 武漢幾多單? 成都幾多單? 重慶幾多單? 天津幾多單? 新疆幾多單?
廣州幾多單?
唔好混淆視聽

引用:
原帖由 cathayan 於 2022-11-28 17:18 發表

內地地大人多,執行每一個政令或法令的水平和方式都有參差。我唔排除某些地方有不適當的封控方式,但烏魯木齊呢單,已經轉為低風險12日仍被焊死或鎖死的可能性幾乎零。就算有鎖有焊死,消防要鋸開鎖鏈/破門也是三兩分鐘的事,但違泊車輛阻塞消防車,基本上無解。

小區入口、路狹又多違泊堵塞,今次我一定信官方說法。
好多漢奸早已候命找機會整一單暴亂, 打擊習近平連任

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-29 10:03 發表

截至11月28日, 北京幾多單? 武漢幾多單? 成都幾多單? 重慶幾多單? 天津幾多單? 新疆幾多單?
廣州幾多單?
唔好混淆視聽
你好可愛呦~信內地既數字 x100就岩

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-11-29 15:56 發表

唔通信尾國佬咩?

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-29 15:59 發表

唔通信尾國佬咩?
梗係唔信尾國啦 人地報數都無除以100

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-11-29 15:56 發表

你更可愛。2020年初武漢大
爆發時,我都聽講過人話內地數字要X100。結果2020年中,武漢報出來的感染數字是九萬幾,X100即係900幾萬。武漢人口是900幾萬,即係全部人感染過?

按你理論再講,內地數字要X100。朝鮮係咪要X1000? 朝鮮檢測能力不足,但前排朝鮮政府報有數百萬人有發燒症狀喎。咁即係朝鮮有幾十億人口呀?

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-29 10:06 發表

好多漢奸早已候命找機會整一單暴亂, 打擊習近平連任
習近平強勢,其他派系點都想打擊佢。一時又話佢比人軟禁,而家又新疆大火。

引用:

黃屍邏輯永遠是自相矛盾,一方面話其實有更多人感染,更多人死亡,另一方面,又話封控過嚴,要求躺平。

死的是疆獨份子又不是中國人,何必上心。

引用:
原帖由 cathayan 於 2022-11-29 16:07 發表

你更可愛。2020年初武漢大
爆時,我都聽講過人話內地數字要X100。結果2020中,武漢報出來的感染數字是九萬幾,X100即係900幾萬。武漢人口是900幾萬,即係全部人感染過?

按你理論再講,內地數字要X100。朝鮮係咪要X1000? 朝鮮檢測能力不足,但前排朝鮮政府報有數百萬人有發燒症狀喎。咁即係朝鮮有幾十億人口呀?
你識搵朝鮮同佢契哥比 要讚讚你 知佢地痴痴呆呆 坐埋一枱 最威係朝鮮就唔洗講啦 死左六十幾人之麻 仲要一早宣布抗疫成功 契哥又輸 等你奶返開心

引用:
原帖由 深藍001 於 2022-11-29 18:19 發表
死的是疆獨份子又不是中國人,何必上心。
乜【歐美窮】咁勁架,識認邊個係彊玀份子架!

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-11-29 18:28 發表

你識搵朝鮮同佢契哥比 要讚讚你 知佢地痴痴呆呆 坐埋一枱 最威係朝鮮就唔洗講啦 死左六十幾人之麻 仲要一早宣布抗疫成功 契哥又輸 等你奶返開心
朝鮮你噏幾多嗎幾多o羅,
反正點都有井蛙/美狗信!!!

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2022-11-29 18:15 發表

黃屍邏輯永遠是自相矛盾,一方面話其實有更多人感染,更多人死亡,另一方面,又話封控過嚴,要求躺平。
忠誠藍色廢物請唔好衝出黎柒 我絕對支持內地清0行動 千其唔好停 有天必會病毒全消 一於 外防輸入 內防反彈 雷厲執行 封到一兵一卒

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]