• 瀏覽: 29,426
  • 回覆: 140
+8
引用:
原帖由 .愛心大使 於 2022-11-29 09:44 發表

我支持公安打死佢地😈😂
大陸唔會咁蠢架
要打都用便衣打
打完喺身上搜到美國護照/臺灣身份證,咁就打到殘廢都唔會有輿論壓力。
仲可以拍片做政治宣傳/震懾其他白紙人。

亂吧~不聽民眾的聲音就亂吧
未示威前都大把聲音,有冇聽過
新彊封3個月,有聲音又有冇聽過

引用:
原帖由 天地有正正 於 2022-11-28 22:16 發表
拆左路牌就以為d人唔識去烏魯木齊中路?仲要柒到將塊牌就咁丟在隔離街 等d盲毛去埋隔離街示威 擴大示威範圍 同香港既忠誠廢物一樣
你話你哋好疊友就係咯,你估大陸喺香港?
而家反緊水架啦,好多地方得幾隻曱甴出嚟,兩下就俾人屌到收皮。
香港差佬最戇鳩就係,有愛國市民幫佢武力清場,佢仲要拉鳩啲愛國市民,嚴刑峻法。

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-11-29 09:49 發表
亂吧~不聽民眾的聲音就亂吧
未示威前都大把聲音,有冇聽過
新彊封3個月,有聲音又有冇聽過
曱甴就曱甴啦。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-29 09:53 發表

曱甴就曱甴啦。
係你地既立埸,只要有意見就一定係曱甴
中國人就一定係唔會有意見,乜都係1450同曱甴既問題
真係比呆蛙更井底

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-11-29 09:56 發表

係你地既立埸,只要有意見就一定係曱甴
中國人就一定係唔會有意見,乜都係1450同曱甴既問題
真係比呆蛙更井底
二零一九年嘅經驗話畀我哋聽
見到對家
一定係收咗錢嘅
一定係大陸派過嚟嘅
講完呢兩句就可以開始暴打嘞
參唔參透到?
你參透唔到,有關當局都參透到架。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-29 09:58 發表

二零一九年嘅經驗話畀我哋聽
見到對家
一定係收咗錢嘅
一定係大陸派過嚟嘅
講完呢兩句就可以開始暴打嘞
參唔參透到?
你參透唔到,有關當局都參透到架。
而家講緊過度防疫,就算有無收錢佢都係過度防疫,呢個係不變既事實
同佢有冇收錢根本係兩回事
2019你可以話D人係度吹"一定係收咗錢嘅,一定係大陸派過嚟嘅"
但而家呢個根本就唔係吹,洗乜參透,用對眼就睇到啦,佢上鐵鏈果時又唔會收收埋埋唔比人睇

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-11-29 10:04 發表

而家講緊過度防疫,就算有無收錢佢都係過度防疫,呢個係不變既事實
同佢有冇收錢根本係兩回事
2019你可以話D人係度吹"一定係收咗錢嘅,一定係大陸派過嚟嘅"
但而家呢個根本就唔係吹,洗乜參透,用對眼就睇到啦,佢上鐵鏈果時又唔會收收埋埋唔比人睇
邊個係故意玩野,邊個係真係受影響,你估有關當局唔知道咩?

報!!現在國內基本上都恢復正常了,鬧事的昨天一個晚上都處理了,匯總一下目前掌握的結果,
搞事的,手機沒收30天,上海第一批被煽動的學生寫了悔過書拘留24小時放了,沒給留案底。
反賊搞事群里一片垂頭喪氣,境外的還想讓當地上街的,但是發現當地沒人回他們了。
今天上午有零星幾個學校,1個學生出來舉個白紙但是很快就被學校帶走教育了。
(旁邊的其他學生還要揍舉白紙的一頓被勸)這事已經結束了,
這一次吃癟資源人員消耗殆盡,丑國再想搞事也很難了。
另外有了這一次,所有的預警機制都啟動了,
未來對于網絡上,思想滲透上,學校教育體系上,都會有動作,敬請期待。

copied from 磊哥聊政經
https://www.youtube.com/channel/UCD_gy8DWV_DhjJ-bQXF5dGQ/community?lb=UgkxgUju8iJa_Hlpe_KWW-Sv6y1FSu829rLM

引用:
原帖由 追憶 於 2022-11-28 11:02 發表
新疆烏魯木齊10死火警引發不少民眾不滿。上周六(26日)深夜,上海有數百市民聚集在該市的烏魯木齊中路舉行燭光晚會悼念死難者,遭警察驅散。周日

應該話咁大膽,影響核酸公司收入

唔做核酸不得止,仲要群眾聚集、尋釁滋事
全部一律拘捕再逐個逐個寫悔過書兼攝錄公開播放。

可以參考以下😊
明顯係有外國勢力趁機搞事!😡
https://youtu.be/s3hGVXlZzFk

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-29 10:06 發表

邊個係故意玩野,邊個係真係受影響,你估有關當局唔知道咩?
20大出左既防疫指示,10月到而家,邊個有跟過??
受影響既人有幾多?無事既街道都封
我上星期四晚黑想出去買餸,明明成條路都無事,20大講明精準防疫只係有陽人既地方先封,佢就封哂成個區,
我屋企樓下又買唔到餸,隔離2個村又封左入唔到去買餸,影響幾大你知唔知?

星期五朝早開始,大家都收到風出面吹話廣州封城,跟手政府下午出黎話唔會封,無咁既安排,
到晚黑11點33分,各區偷偷地出通告自封,全部人都無準備囤菜,工又返唔到
自打嘴巴唔洗6個鍾,咁叫唔係真受影響? 係呀,無封城呀,只係無封"珠江新城"丫麻

引用:
原帖由 佑..左..佑 於 2022-11-29 10:57 發表

20大出左既防疫指示,10月到而家,邊個有跟過??
受影響既人有幾多?無事既街道都封
我上星期四晚黑想出去買餸,明明成條路都無事,20大講明精準防疫只係有陽人既地方先封,佢就封哂成個區,
我屋企樓下又買唔到餸,隔離2個村又封左入唔到去買餸,影響幾大你知唔知?

星期五朝早開始,大家都收到風出面吹話廣州封城,跟手政府下午出黎話唔會封,無咁既安排,
到晚黑11點33分,各區偷偷地出通告 ...
我就覺得流流地啦
如果你真係喺大陸,你講嗰啲嘢攞去報12339,拉得。
可以試下。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-29 10:59 發表

我就覺得流流地啦
如果你真係喺大陸,你講嗰啲嘢攞去報12339,拉得。
可以試下。
你自己都可以上網睇,高德地圖都睇到,黃埔永和去增城永順大道東,明明無事點解要封,
只進不出,唔係流,政府自己公布,
話唔封城轉頭又封區又係政府自己開發布會講既,又點會係流?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]