• 瀏覽: 18,702
  • 回覆: 5
+2
引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-28 08:52 發表
大批聲稱在母國遭受酷刑而到香港提出免遣返聲請、以南亞裔為主的人士滯留香港,多年來為本港帶來不少經濟負擔,並衍生治安和非法工作「搶飯碗...

...
當你安排所有難民申請者都會送去另一個地方隔離安置.
咁就唔會有人黎...

香港已經唔使作為英國既收容港存在...
聯合國又未找欠款.

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-28 11:10 發表

聯合國被美國佬搞到好窮, 唔好妄想欠香港啲錢可以有著落
所以都要盡快斬纜啦.
香港唔係真係ATM...
同埋.
呢D國際責任連大國都負唔起.
小小一個香港唔好咁自大好無 !!??

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-28 11:41 發表

當日有犯民, 香港好頭痕
送錢俾外人, 專呃黃愚民
好多黃人以為反正府就有支持..錢銀女人乜都隨手可得...
實際就係外國勢力用金錢引佢地, 洗佢腦等佢做出破壞自己地方既行為.
美化自己暴行.

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-28 11:49 發表

二百萬愚民, 走得十二萬去移民, 一成都冇, 我真係非常失望
Me2

其實佢地既思想己經同香港好大出入. 應該移民他國先係佢地所屬.
再留喺香港只會阻住香港發展.不停拖後腿.

香港依家掉返轉落後過大陸好多了.

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-28 12:20 發表

曱甴廢青當然歡迎南亞人, 因為佢地唔肯做啲工種, 南亞人肯做嘛!
咪同依家D 移英港人一樣囉....

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-12-2 11:17 發表

搵個荒島將嗰啲難民擺喺嗰度,環保人道理由將香港所有嘅廚餘晚上分發畀佢哋,佢有得食冇錢揾,連做黑社會嘅機會都唔畀,咁樣其他鄉里見到嚟到香港都冇著數,自然唔會嚟香港啦,以後所有難民申請基於民主立場,都要經由香港市民陪審團去審理,基於陪審團都係香港大學生組成.大部分都屬於中產,基於香港自身利益關係,相信佢哋都唔會主張收留班難民,因為庫房啲錢好多時都係佢哋納稅人付出的.即係自己荷包付出.
CHING提議唔錯. 但係廚餘就過份左. 不如話收集街市超每日買淨既食物. 咁養佢地既成本就低好多.
搵個無人島安置佢地. 亦係最好安排. 否則佢地借香港黎移民, 又慢慢審查又可以週街走又可以打散工.....
仲可以做黑社會....根本就後患無窮...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]