• 瀏覽: 18,693
  • 回覆: 76
+2
引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-11-29 10:42 發表
牛頭角好多阿差加入當區黑社會,-到跑馬日就霸佔投注站,好多街坊都怕怕。
幫街坊戒賭?

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-11-29 13:37 發表

不再是白人砧板上的一塊肉,但是卻變成共產黨砧板上的一塊肉,共產黨同佢哋有外交關係,.幫手養下佢哋天經地義
咁係咪怪錯張狗雄呢?
原來佢係替共產黨做野?

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-29 15:06 發表

咁係咪怪錯張狗雄呢?
原來佢係替共產黨做野?
佢咁多年嘅所作所為全部都係為為咗新移民攞福利,為咗難民攞著數,帶啲人去破壞立法局,明眼人都睇得到,但係就唔知點解好似冇人提咁樣.

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-11-29 15:44 發表

佢咁多年嘅所作所為全部都係為為咗新移民攞福利,為咗難民攞著數,帶啲人去破壞立法局,明眼人都睇得到,但係就唔知點解好似冇人提咁樣.
我提得最多!
他所作所為表面沒有犯上國安法, 所以難以入罪!

唔係冇顛覆只不過選擇性執法啫

引用:
原帖由 劉婕 於 2022-11-29 15:51 發表

我提得最多!
他所作所為表面沒有犯上國安法, 所以難以入罪!
唔係冇犯法只係有人選擇性執法,啲人見到佢咁樣做都冇事咪照跟囉,跟住嗰啲人有樣學樣跟住做咪奶嘢囉,人哋攞咗皇家牌你又知唔知呀,特登引你哋真㗎,好似黃毓民玩暴力,好在民主黨醒目同佢斬欖劃清界線,

引用:
原帖由 choychiping 於 29-11-2022 13:50 發表

共產黨同盧旺達冇邦交點解會益佢呢,要畀埋錢養佢哋㗎.
你信英國會俾錢?
當年英國都代香港人舉手,扮英雄做左第一收容港,接收左20萬越南難民,話聯合國會俾返錢我地,結果拖到九七後,仍有十幾億走左數,係四十年前的十幾億呀,果時買層樓幾十萬咋!

加乜咁快,即時遣返啦

引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-11-29 16:10 發表

你信英國會俾錢?
當年英國都代香港人舉手,扮英雄做左第一收容港,接收左20萬越南難民,話聯合國會俾返錢我地,結果拖到九七後,仍有十幾億走左數,係四十年前的十幾億呀,果時買層樓幾十萬咋!
我幾時講英國畀錢呀,英國有面香港俾錢,今次共產黨同人哋有邦交又係一樣,香港俾錢,從來政治好多時都係抄人哋㗎啦.覺得好嘢咪照抄囉

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-11-29 15:59 發表

唔係冇犯法只係有人選擇性執法,啲人見到佢咁樣做都冇事咪照跟囉,跟住嗰啲人有樣學樣跟住做咪奶嘢囉,人哋攞咗皇家牌你又知唔知呀,特登引你哋真㗎,好似黃毓民玩暴力,好在民主黨醒目同佢斬欖劃清界線,
我係話佢表面沒有犯上國安法, 實情就係你所講一樣 係有。
但警方拉人要講証據, 政棍擅長走法律罅! 奈何?

引用:
原帖由 gkyw 於 2022-11-28 13:02 發表
除咗要縮短處理時間。最好就。搵個荒島。起一個暫時停留中心,
將哩類假難民全部放入去。等完成所有法律程序, 然後遣返。
搵個荒島將嗰啲難民擺喺嗰度,環保人道理由將香港所有嘅廚餘晚上分發畀佢哋,佢有得食冇錢揾,連做黑社會嘅機會都唔畀,咁樣其他鄉里見到嚟到香港都冇著數,自然唔會嚟香港啦,以後所有難民申請基於民主立場,都要經由香港市民陪審團去審理,基於陪審團都係香港大學生組成.大部分都屬於中產,基於香港自身利益關係,相信佢哋都唔會主張收留班難民,因為庫房啲錢好多時都係佢哋納稅人付出的.即係自己荷包付出.

引用:
原帖由 choychiping 於 2022-12-2 11:17 發表

搵個荒島將嗰啲難民擺喺嗰度,環保人道理由將香港所有嘅廚餘晚上分發畀佢哋,佢有得食冇錢揾,連做黑社會嘅機會都唔畀,咁樣其他鄉里見到嚟到香港都冇著數,自然唔會嚟香港啦,以後所有難民申請基於民主立場,都要經由香港市民陪審團去審理,基於陪審團都係香港大學生組成.大部分都屬於中產,基於香港自身利益關係,相信佢哋都唔會主張收留班難民,因為庫房啲錢好多時都係佢哋納稅人付出的.即係自己荷包付出.
CHING提議唔錯. 但係廚餘就過份左. 不如話收集街市超每日買淨既食物. 咁養佢地既成本就低好多.
搵個無人島安置佢地. 亦係最好安排. 否則佢地借香港黎移民, 又慢慢審查又可以週街走又可以打散工.....
仲可以做黑社會....根本就後患無窮...

根本要加快速度

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-28 10:59 發表
佢哋的生命力太強
幾年來沒有人係疫情中出過事
冇估怪就奇!
散播率勁過Omicron

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]