• 瀏覽: 28,534
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
+11
證明中國大陸真的有法例法規.公開透明.
不容許資本胡作非為.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wang8699 於 2022-11-28 18:17 發表
點造假法!冇變有?
溝淡左喎

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-11-28 19:28 發表
呢個病拖咗3年,太耐㗢!民眾經濟真係支撐唔到。
可能呢隻病無沙士殺傷力咁大,所以好多人都掉以輕心。但實則死亡都唔少,後遺症有幾嚴重更加係未之素。
死唔少?死好𠃊多人

根本要杜絕病毒是不現實的,既然不現實,發死人財那些事情就不奇怪了。努力加強封控實現清零。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-11-27 19:12 發表
領導在清算這些機構。
然後把民怨推晒落去佢地度,然後嚴懲,…內地離解封復常又近一大步。
領導英明
咁佢地係唔係引發民怨嘅一大關鍵?

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-11-28 18:01 發表
呢個故事令我想起美國近來有單官司,有個女仔名牌大學未畢業,二十三歲出來開公司,宣稱有冇癌-滴血就可以驗到,正常要抽幾筒血,怕抽血嘅信哂佢,生意非常好,-度身家追近蘋果。結果最後有個醫生揭穿佢做做,所謂自設機器都係普通驗血機器,只不過將-滴血溝水化驗,咁就呃到好多美國人甚至如基辛格等有名望人士都曾加入做董事,結果最後法庭判呢條女有罪要坐十八碌。呢個故事教訓我哋,資本主義社會就係無恥逐利,你還相信今天 ...
你舉美國例子,但鞭打中國
有無搞錯?
中國同美國,地理上差唔多係地球兩端喎

引用:
原帖由 tommwins 於 2022-11-28 19:16 發表
搵錢生意 你驗完無都話你有 所以邊會有得停
仲要有都話你無,咁你就安心出去傳播

引用:
原帖由 onloktsuen 於 2022-11-29 06:42 發表
根本要杜絕病毒是不現實的,既然不現實,發死人財那些事情就不奇怪了。努力加強封控實現清零。
咁2020年武漢又清到零?

引用:
原帖由 s336990 於 2022-11-29 07:38 發表

你舉美國例子,但鞭打中國
有無搞錯?
中國同美國,地理上差唔多係地球兩端喎
我嘅意思你唔明,走資本主義就必然出現腐敗,個個國家都如是,中國腐敗還少嗎?貧富懸殊嚴重誰人造成?烈士們希望建立的公平社會是今天的社會嗎?

講香港黑醫??? 5,000醫生紙就真係災難財lor

引用:
原帖由 露線圖 於 2022-11-27 18:19 發表
多個省份近日開展核酸機構排查,多達250間核酸檢測機構因頻繁造假,而被有關部門責令整改;另有26間機構自行或被責令暫停核酸檢測業務。其中華大基因、蘭衞醫學等上市公司更是名列其中,引起關注。

...
新聞唔怕作,最緊要有傻仔信。

引用:
原帖由 豬頭BB 於 2022-11-28 20:23 發表

溝淡左喎
點溝淡左???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]