• 瀏覽: 12,339
  • 回覆: 90
+2
【Now新聞台】梵蒂岡指,中國在未獲教廷承認的教區任命主教,違反雙方簽訂的主教任命臨時協議。外交部未有回應。

違反咪違反囉,反正方濟各歸西後天主教係唔會再存在(係以前有西方人預言)。內地選邊個係主教關你個教宗乜事。

新聞來源連結:
https://news.now.com/mobile/international/player?newsId=498901

呢D邪教組織趁早脫離關係為好

🤔自己國家內的天主教徒選自己國家區內天主教主教是不能夠的…

自己區的主教是要由其他國家選的….

使唔使謝主隆恩?

數年前的香港暴亂,香港一部分基督教會及天主教會與之牽連甚深。中國政府不再遵守中梵早前協定,我想中國藉機會向教會還擊。

又如何

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-11-27 17:44 發表
數年前的香港暴亂,香港一部分基督教會及天主教會與之牽連甚深。中國政府不再遵守中梵早前協定,我想中國藉機會向教會還擊。
同梵帝崗反面無好處, 中國一直都希望佢同台灣絕交
知唔知天主教徒數字同中國人口差不多一樣, 教廷有好大影響力

梵蒂岡 onL99

得罪講句!!!梵蒂岡「其身不正」難令人信服!!!

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-11-27 17:54 發表
中國是實行無神論
而且宗教不得干政
能容許傳教,已是思賜
教廷應該要感激中共。

趕絶邪教在中國發展

一面之詞,小心跟車太貼

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-11-27 17:06 發表
【Now新聞台】梵蒂岡指,中國在未獲教廷承認的教區任命主教,違反雙方簽訂的主教任命臨時協議。外交部未有回應。

違反咪違反囉,反正方濟各歸西後天主教係唔會再存在(係以前有西方人預言)。內地選邊個係主教關你個教宗乜事。

新聞來源連結:
...
再吵屌埋爺蘇

引用:
原帖由 kit05hk 於 2022-11-27 17:06 發表

新聞來源連結:
...
選主教一定要教廷認命?爺蘇使唔使教廷認命

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]