• 瀏覽: 32,997
  • 回覆: 39
+7
引用:
原帖由 芝蔴綠豆 於 2022-11-27 17:20 發表

我一向好質疑呆灣的民智水平
用愛發電嘅民智領先歐洲十年,歐洲先係今年決定唔買俄羅斯天然氣

引用:
原帖由 深水埗街坊70777 於 2022-11-27 17:50 發表
570vs474
不覺得是大勝
相差一百萬票,係民進黨得票率嘅20%,唔可以話唔低

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-27 18:51 發表

上屆明顯唔同,如果唔係林鄭搞個社會運動,幫民進黨助選,民進黨根本唔會贏。
上屆係台灣人選民進黨繼續執政,受多4年苦都係台灣人自己攞嚟,自己受返

引用:
原帖由 jalsen8888 於 2022-11-27 23:11 發表
19年唔係香港班傻仔被菜英文利用, 做晒condom, 菜菜籽點做到總統.

事後香港班傻仔有部份移民去台灣, 現在收緊再收緊, 一堆手足只好離開台灣.... 成件事就係笑話.
年青人心智未成熟,真係容易俾人利用。
最衰嘅就係一班利用香港年青人嘅香港人

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-11-28 02:01 發表
無嘢架,四年後又係民進黨上場。
唔出奇。國民黨做唔好4年後又輪返民進黨

引用:
原帖由 清風水靜 於 2022-11-28 02:21 發表

4年之後還有台灣再說........!!

你去查一查.......現在台灣欠了多少國債就明白.......!!
台灣已死........加上疫情........台灣的財政基本已經崩潰.....!!
很多外資都偷側退出台灣市場..........!!
加上外資見到台灣有戰爭風險,已經埋咗位做第二個烏克蘭,梗係避定險先。世界咁大,邊度冇投資機會……

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-11-28 11:30 發表

應該係不統不獨較合理。
不統不獨係因為怕獨立俾大陸打,骨子裡係傾向獨立個邊

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-28 15:21 發表

上屆台灣人本身已想趕民進黨。但無奈香港搞成咁,嚇怕台灣,D人才逼住投返民進黨。
就係蔡英文資助香港暴徒暴動,再利用香港情況係台灣洗腦台灣人幫自己拉票先連任

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-11-28 15:38 發表

佢地做開山大王,仲邊想比人管架。
冇錯,正常人心態。所以和平統一永遠冇可能,中國歷史上嘅統一全部靠武力

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-29 09:46 發表

台灣有咁多錢咩﹖
香港曱甴係廉價勞工咋,咪以為好貴

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]