• 瀏覽: 32,990
  • 回覆: 205
+7
選民都厭倦民進黨

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-27 11:00 發表
對,  有d人對割刎黨有錯誤理解
其實馬英九果8年後對國民黨已經唔會錯誤理解包括大陸,就算國民黨重新上台,如果唔傾統一進程唔修正民進黨去中國化措施,大陸都唔會再讓利,專注提高自己反介入能力仲實際

上屆一樣係國民黨贏九合一,總統選舉都係民進黨贏
無乜參考價值

引用:
原帖由 haogaoye 於 2022-11-27 11:39 發表
民進黨要疫苗擋疫苗、假學歷、癲價超劣質工程、引導戰爭、放棄護國神山、放棄將來、冷血、貪腐、打壓言論新聞自由、血汗錢買過期垃圾武器、逼台人食萊豬核食...好醜惡!
咁樣既垃圾政績既民進黨還有近半台灣人支持,腦殘既台灣人比重太高數量也太多,台灣未來好無望。
果班死忠大部份係戰後日本人留台後代同殖民時期扶植皇民後代,呢班人不惜一切發夢都想將台灣獨立出去,蔣介石當年無清算呢班人係最大敗筆,而美麗島事件就係美國暗中扶植起呢幫人推佢地上位,借呢件事逼國民黨開放黨禁

開始知道民主自由係冇飯開

民退黨口號抗中保台,國弱黨口號下架民進黨,朱立倫都講不是國民黨好是民退黨差,反而民眾黨得票比想像中少,對兩年後想選總統柯P會變數

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-11-27 11:42 發表
其實兩個黨有咩分別
國民黨比較要面. 做實事能力, 雖然都係底. 但比民進黨高D.
呆灣軍大部分都係國民黨人, 比較驚真係開打.

不過, 美國要收回呆積電. 台灣應該無野剩. 經濟會好差

權力爭鬥太多,內耗自殘,呆灣沒法進步!

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-11-27 11:06 發表

唔搞台獨,其實中央都唔急住要統...
換邊個上台一撚樣,美狗背後話事

Who is more 貪?

軍演奏效

美西婆有冇野講?

臨井一出山,民進黨就會逆轉勝
等睇好戲

引用:
原帖由 songsong17 於 2022-11-27 11:06 發表

唔搞台獨,其實中央都唔急住要統...
所以我希望民騙黨贏,以加快統一,不過兩年後選少省長,民騙黨到時可能又有計搞多一次如19年香港事件,又一次翻身

引用:
原帖由 cosisi 於 2022-11-27 11:14 發表
  台灣行政的市長也可以選舉.

不過好多人以為政府等於議會,連今次選市長都以為係議席選舉,

民進黨輸?輸條毛咩,當日韓國瑜入到議會咪一樣日日被鬧到冇時間做政府野.
我諗你乜都唔識囉!過兩年就就知道民進黨輸咩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]