• 瀏覽: 33,141
  • 回覆: 205
+7
引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-11-28 14:39 發表

年青人心智未成熟,真係容易俾人利用。
最衰嘅就係一班利用香港年青人嘅香港人
害人終害已,
呢啲人心態不正, 唔識政治, 好易做錯決定, 例如炒股睇錯邊, 輸死未天光. 去金融版睇睇就知, 笑死人.

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-11-28 11:30 發表

應該係不統不獨較合理。
不統不獨係因為怕獨立俾大陸打,骨子裡係傾向獨立個邊

引用:
原帖由 冷看一眼 於 2022-11-28 10:50 發表

可能混血日本人數量實在太多呢。
更可能係聯合國混種,變得不倫不類。日笨仔唔見得有那麼的蠢、腦裝屎。

有冇發現九合一輸晒後,班曱甴又周圍走

國民黨都係唔值得支持, 低潮時就死狗咁俾民進黨帶住走, 到有小小優勢就個個撲出來爭權奪利

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-11-28 14:31 發表

上屆係台灣人選民進黨繼續執政,受多4年苦都係台灣人自己攞嚟,自己受返
上屆台灣人本身已想趕民進黨。但無奈香港搞成咁,嚇怕台灣,D人才逼住投返民進黨。

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-11-28 12:24 發表

所以一班孤島愚民,容易被人欺騙。根本個班台灣人唔懂政治,體唔通現實情況
D呆灣人同黃仁一樣活在騙局和自己幻想當中,脫離現實,圍爐自HIGH度日。

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2022-11-28 14:50 發表

不統不獨係因為怕獨立俾大陸打,骨子裡係傾向獨立個邊
佢地做開山大王,仲邊想比人管架。

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-28 15:21 發表

上屆台灣人本身已想趕民進黨。但無奈香港搞成咁,嚇怕台灣,D人才逼住投返民進黨。
另一台講法係台灣搞起2019

引用:
原帖由 ETENHK 於 2022-11-28 15:52 發表

另一台講法係台灣搞起2019
台灣搞起2019,咪咁傻啦。
看看當年民進黨個經典廣告,我地既淋病點樣幫人助選。
https://www.youtube.com/watch?v=SyuGrohj9jc

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-28 15:21 發表

民眾今日見菜腫桶帶領台灣步烏克蘭後塵,
啲人即刻反思走激進反中路線、盲目親美係個坑。

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-28 17:24 發表

台灣搞起2019,咪咁傻啦。
看看當年民進黨個經典廣告,我地既淋病點樣幫人助選。
https://www.youtube.com/watch?v=SyuGrohj9jc
睇少d 啦

民進黨每次總統大選,也是同-套路。
1. 枺黑對手,搵對手黑材料。無的,自製黑材料給對手。
2. 利用傳媒,對年輕人洗腦。
3. 挑釁大陸,令大陸用軍演,甚至要令大陸制裁台灣,之後就扮受害者,跟著就是團結台灣等老土話。
4.  利用香港,搞政治活動,之後就用今日香港,明日台灣等口號。

但台灣人又次次上當,真係唔明。點解被民進黨呃咗幾次,仲未醒。
陳水扁選舉之扮中槍,還記得嗎?

台灣人民終於覺醒啦

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-11-27 11:49 發表

我以為過半台灣人都傾向台獨
我都覺得系, 如果晤使死人.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]