• 瀏覽: 8,058
  • 回覆: 15
日本政府稱為了「保有反擊能力」,計劃在2030年部署極音速導彈,相關10年預算規模恐高達數萬億日圓.......

全文︰https://www.wenweipo.com/a/20221 ... b0e80f8116ef9a.html

所謂「保證有反擊能力,須部署極音速導彈」,我看其實即是美國背後出主意,以出售導彈或導彈技術為名,繼續巧立名目訛詐日本不斷付錢。

想同中國買呀?美國都未有。

日軍已經偏離防禦,復辟軍國主義。但只要中國保持穩定,日本不敢輕舉妄動。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-11-27 09:33 發表
日本政府稱為了「保有反擊能力」,計劃在2030年部署極音速導彈,相關10年預算規模恐高達數萬億日圓.......

全文︰https://www.wenweipo.com/a/202211/27/AP63827749e4b0e80f8116ef9a.html

所謂「保證有反擊能力,須部署極音速導彈」,我看其實即是美國背後出主意,以出售導彈或導彈技術為名,繼續巧立名目訛詐日本不斷付錢。
日本科水咁多年有獲得過任何核心技術嗎?

戰敗國可以部署攻擊性武器???

引用:
原帖由 殘火太刀旭日刃 於 2022-11-27 18:34 發表

有! 獲得做契弟的核心技術

又一大陣酸臭味,咩叫真高超音速導彈,快現真身

引用:
原帖由 殘火太刀旭日刃 於 2022-11-27 18:34 發表

有唔通話你知咩

引用:
原帖由 神殿老子 於 2022-11-27 09:38 發表
想同中國買呀?美國都未有。
唔係冇,係要完全達標驗證先成軍量產

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-6 17:21 發表

唔係冇,係要完全達標驗證先成軍量產
美國的高科技武器有開發計劃已經唱通全世界,造出樣機進行測試,不論是否成功,都已經開動全球宣傳機器,點會未成軍就唔公開?
你是否搞錯了,大陸的高科技武器才是成軍後才會在閱兵上看到,資料都是要由美國發佈出來

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-12-6 18:07 發表

美國的高科技武器有開發計劃已經唱通全世界,造出樣機進行測試,不論是否成功,都已經開動全球宣傳機器,點會未成軍就唔公開?
你是否搞錯了,大陸的高科技武器才是成軍後才會在閱兵上看到,資料都是要由美國發佈出來
就是要公開要透明,所以唔達標呃唔到人這就是質量保證,20架海馬就改變俄烏戰局,這就是武器可靠性例子,不是靠幻想就成軍打贏敵人囉

引用:
原帖由 傲慢行走的花園 於 2022-12-6 21:09 發表

就是要公開要透明,所以唔達標呃唔到人這就是質量保證,20架海馬就改變俄烏戰局,這就是武器可靠性例子,不是靠幻想就成軍打贏敵人囉
文宣無限上崗東拉西扯就叫做透明,自己幻想創作腦補就叫做機密,
小弟甘拜下風,閣下感覺良好就好了

引用:
原帖由 kingking99 於 2022-12-6 21:22 發表

文宣無限上崗東拉西扯就叫做透明,自己幻想創作腦補就叫做機密,
小弟甘拜下風,閣下感覺良好就好了
文宣重點要人有我有,透明呃唔到人,幻想同現實係兩個世界,自己當然知自己時

極音速?無實彈都影粒模型出嚟俾大家觀摩下好喎,連模型都無畫出嚟都得,日本最叻,二次元極音速。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]