• 瀏覽: 8,213
  • 回覆: 24
俄羅斯獨立媒體上周五(25日)引述消息報道,俄軍計劃今年冬天重點穩固在烏克蘭前線,春季重新開始軍事行動。克里姆林宮高層估

俄羅斯獨立媒體上周五(25日)引述消息報道,俄軍計劃今年冬天重點穩固在烏克蘭前線,春季重新開始軍事行動。克里姆林宮高層估算,約10萬名士兵將在明年春季傷亡

報道指,俄羅斯政軍領袖已不抱幻想,意識明春軍事計劃將遭受重大損失,但沒有受嚇,理由是軍隊傷亡留下空缺可獲義務服役兵取代。

另一名接近俄軍總參謀部消息人士證實上述傷亡推算,並指出大多數傷亡士兵來自軍事動員。他稱國防部計劃明年春天派12萬名士兵前赴烏克蘭,填補損失士兵,「這就是為甚麼他(普京)沒有撤銷局部動員令」。

========================================================================================================================

喺獨裁者眼中,10萬又好,12萬又好,都只係一啲數字。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221127/bkn-20221127002523928-1127_00992_001.html?eventsection=hk_intnews&eventid=4028834777f0e6d4017811f5013e111d

又話俄軍得三日糧?現在又話明春?

點解契哥打烏軍打成年都未完

慘!老烏又打到莫斯科!

成日講俄軍死幾多
烏軍死幾多先係重點

鳥軍死一堆數字,無乜人理

只想知幾時停火

睇吓D俄語軍網啦⋯信呢啲上嗨幫的巷系老媒,一開始就帶你哋班港粲去支持烏克攔 乜底都露曬啦 北京呀爺一起動追究模式 國安會好忙

傷亡唔係全部都會死
上次聽個自稱軍事專家嘅人講
一般傷亡比例係7:1
所以十萬傷亡只係會有萬幾會死
其他八萬幾應該只會受不同程度嘅傷或被俘

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-27 14:35 發表
睇吓D俄語軍網啦⋯信呢啲上嗨幫的巷系老媒,一開始就帶你哋班港粲去支持烏克攔 乜底都露曬啦 北京呀爺一起動追究模式 國安會好忙
東方網話係俄媒報導,我仲放大「俄羅斯獨立媒體」幾隻字,你冇睇咩?

你識俄文㗎?  欽敬!

吓 而家係講緊下個月俄軍就會有行動喎
十萬兵傷亡? 係親西方媒體筆下
俄國應該已經滅左國 普京都死左十幾廿次

俄國之前動員既士兵 差不多訓練期結束
而且呢段時間 主要係用導彈破壞電力設施
所以烏軍既部署嚴重被破壞
而家傳出黎既消息
烏軍前線既行動 基本上都係失敗
仲要係損傷慘重

之前俄軍人少對烏軍人多
都可以打到烏軍係咁退
如果人數持平情況下
俄軍要死傷10萬人 我諗烏軍既結局係全滅

引用:
原帖由 2013gundam 於 2022-11-27 15:13 發表
吓 而家係講緊下個月俄軍就會有行動喎
十萬兵傷亡? 係親西方媒體筆下
俄國應該已經滅左國 普京都死左十幾廿次

俄國之前動員既士兵 差不多訓練期結束
而且呢段時間 主要係用導彈破壞電力設施
所以烏軍既部署嚴重被破壞
而家傳出黎既消息
烏軍前線既行動 基本上都係失敗
仲要係損傷慘重

之前俄軍人少對烏軍人多
都可以打到烏軍係咁退
如果人數持平情況下
俄軍要死傷10 ...
講咁多都冇用,俄軍咁掂就唔使自赫爾松撤退,任由新近入俄「領土」被佔領!

之前話俄國領土受攻擊就會用核彈。咁赫爾松已經公投入俄成為領土一部份。烏克蘭最近收復赫爾松,即係俄羅斯受攻擊,用咗未?佢自己 set 個士轆架諗住點拆?

截至2022年10月20日10時,烏克蘭武裝部隊無可挽回的損失已達402000人,其中387000人死亡。來自波蘭、波羅的海和羅馬尼亞的僱傭兵和志願者的損傷數達54000人,其中31240人死亡。

又係十年生死兩茫茫

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-11-27 15:23 發表

講咁多都冇用,俄軍咁掂就唔使自赫爾松撤退,任由新近入俄「領土」被佔領!

之前話俄國領土受攻擊就會用核彈。咁赫爾松已經公投入俄成為領土一部份。烏克蘭最近收復赫爾松,即係俄羅斯受攻擊,用咗未?佢自己 set 個士轆架諗住點拆?

你好似唔知點解俄軍要撤退
不過呢D野西媒唔會講
事實就係 烏軍除左炸核電廠之外 仲炸水壩
而呢個水壩一旦被破壞 成個赫爾松都會被水淹
所以俄軍撐到去美國期中選後先撤退
呢個 其實俄國方面早就講左
對D只睇西媒日日話烏軍頂呱呱既人黎講
係唔會知

BTW 可能你唔知道 烏軍進入左赫爾松唔夠幾日 就要「自願撤離」當地居民

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]