• 瀏覽: 25,853
  • 回覆: 197
+8
國民黨台北市長候選人蔣萬安今晚宣布勝選,發表感言時,父親蔣孝嚴、母親、2位姊姊、太太石舫亘及兒子驚喜現身,蔣萬安與父母擁抱,蔣萬安哽咽

蔣介石後人重出政壇。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1888805/即時-中國-九合一選舉-蔣介石曾孫蔣萬安宣布勝選台北市長-哽咽擁抱父親蔣孝嚴

台灣人不會只因為佢姓蔣,
就投佢一票吧?

野曾孫

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-11-26 23:48 發表
就投佢一票吧?
兩個爛橙只能選一個 時鐘太爛

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2022-11-26 23:48 發表
就投佢一票吧?
唔多唔少都有D,好多上一輩的人都記住蔣經國時代台灣的風光。
再加上佢樣貌唔錯,吸票能力唔會差。
姓蔣加靚仔,已經夠殺。

台灣其實有不少人(多為中老年)仍然懷念小蔣時代,台灣經濟起飛的光輝日子(台灣fb留言)

可惜年青的一代已經被岩里正男和阿扁洗腦,成為綠營鐵粉

所以蔣家或有能量選到市長,但再進一步的機會很低;國民黨整體政治形勢仍然很惡劣

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-11-27 00:05 發表
台灣其實有不少人(多為中老年)仍然懷念小蔣時代,台灣經濟起飛的光輝日子(台灣fb留言)

所以蔣家或有能量選到市長,但再進一步的機會很低;國民黨整體政治形勢仍然很惡劣
綠營 : 懷念白色恐怖時期

蔣萬安好靚仔,心心眼

引用:
就投佢一票吧?
蔣經國是台灣歷史上做得最好的領袖

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-11-27 00:05 發表

蔡英文如果上次冇香港人血饅頭食, 根本冇機會贏.

小蔣可惜在19年支持黑暴

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2022-11-26 23:01 發表
國民黨台北市長候選人蔣萬安今晚宣布勝選,發表感言時,父親蔣孝嚴、母親、2位姊姊、太太石舫亘及兒子驚喜現身,蔣萬安與父母擁抱,蔣萬安哽咽

...
國民黨又出一個帥哥~

引用:
原帖由 九紫鳳凰 於 2022-11-26 23:59 發表

唔多唔少都有D,好多上一輩的人都記住蔣經國時代台灣的風光。
再加上佢樣貌唔錯,吸票能力唔會差。
姓蔣加靚仔,已經夠殺。
蔣孝嚴呢一支系, 無俄羅斯祖母既DNA遺傳, 樣貌都係差啲啲!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2022-11-27 01:07 發表

蔣孝嚴呢一支系, 無俄羅斯祖母既DNA遺傳, 樣貌都係差啲啲!!

我覺得好靚仔啊
身材又好

引用:
原帖由 楊鉅祥 於 2022-11-27 01:11 發表

我覺得好靚仔啊
身材又好
很似爺爺蔣公中正啊~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]