• 瀏覽: 33,373
  • 回覆: 258
  • 追帖: 1
律政司反對黎智英聘請英國御用大律師Tim Owen來港代表他抗辯,律政司反對兩度上訴被拒,再向終審法院提出申請上訴許可,案件昨日(25

譚耀宗又表示,這宗案件審訊期間或涉國家機密,有外部勢力參與是不應該的。被問到法律程序未完,現在說釋法是否向法庭施壓,譚強調這是他個人看法,因為他有參與《香港國安法》立法,很明白當初立法的原意,重申這條法例非常重要,故以中文起草,若有不懂中文的人、外國人,為中國國家安全案件辯論、參與其中,並不合適。

鬼佬Tim 係蝗塞御用大律屍, 佢今次來香港係帶咗本Magna Carta作為呈堂證據, 將舉撚見到呢本嘢都要跪低三呼God save the king, 即時宣判肥佬泥無罪.
終丸星期一書面判決, 睇個勢都係鬼佬Tim贏咗九成, 假髮狗棺都係人, 佢哋都好驚青美國制裁, 因為美國制裁5隻屎眼都要跟隨幫手捉人.  

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1888747/即時-港聞-黎智英聘英御狀-譚耀宗-國安案不應聘海外律師-情況不變唯有釋法

引用:
譚耀宗又表示,這宗案件審訊期間或涉國家機密,有外部勢力參與是不應該的
呢句非常合情合理。
涉及國家機密,但係辯護律師係外國人,真係唔合理。
應該比內地審,由中央指定可信任、能保密的法官及辯護律師處理有關法律程序。
======================
終院只考慮法律觀點,明顯忽略了案情極可能涉及國家機密這一點。
犯了極為嚴重的錯誤。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-11-26 17:54 發表
律政司反對黎智英聘請英國御用大律師Tim Owen來港代表他抗辯,律政司反對兩度上訴被拒,再向終審法院提出申請上訴許可,案件昨日(25

...
英國律師專登來香港攞料,偷竊中國機密。

係人都知呢個潛規則, 就係英文係騎住中文, 講英文的人一定嚇窒講中文的人, 香港人都承認呢個事實喎.

引用:
原帖由 1q2w3e4r5t 於 2022-11-26 18:05 發表

呢句非常合情合理。
涉及國家機密,但係辯護律師係外國人,真係唔合理。
應該比內地審,由中央指定可信任、能保密的法官及辯護律師處理有關法律程序。
======================
終院只考慮法律觀點,明顯忽略了案情極可能涉及國家機密這一點。
犯了極為嚴重的錯誤。
香港的假髮, 越高級越係唔識寫中文字, 終丸假髮棺睇中文版國安法, 一定係馮京作馬涼.

香港司法,特色,國安法下辦理國家安全審訊,敵對國家法屍可以替叛國者辦護。香港所謂最高屍司法,說什麼國安法的審訊,可以成為國際國安法的案例,高學歷高智慧的司法專家,非一般人能明解的。

直接押返內地審

2019年暴動, 肥佬泥係吹雞大後台, 好多條外國水喉都係射住肥佬泥, 黑金源源湧入香港支援黑暴, 美國條大水喉就唔需要講喇, 英國跟香港的人脈關係更密切, 英國更可以暗中策動黃屍高級公墓員, 把香港政府的內部資訊傳送去英國.
鬼佬Tim今次來香港, 佢有特殊任務就係睇晒國安公署的 top secret files, 返到英國後向嚤囉差報告.   

-於䆁法啦!搞咁多做乜!
依家講緊國安,鬼佬有L judicial notice? 佢哋仲係「xx老母」等如good morning. 唔職-句老母打死人。
其實基本法都講明國安主權係阿爺話事,點解唔引渡返大陸審。起碼要判監都可以去新疆或者黑龍崗!判-年都瓜得!哈哈!

港版國安法雖然係用中文立法, 但香港百幾年以來的潛規則, 都係[如中文版本跟英文版本意思有歧異, 一律以英文版本為準.] 昨日如是, 今日如是, 後日如是, 日日都如是.

我覺得返內地審比較合理

外國律師咪一樣喺人
受自已國家干擾同有力人仕比意見都好正常
唔通日後出事
國安例出咗漏動先諗補救咩
D官做多步啦

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2022-11-26 18:31 發表
直接押返內地審
支持

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-11-26 18:19 發表

香港的假髮, 越高級越係唔識寫中文字, 終丸假髮棺睇中文版國安法, 一定係馮京作馬涼.
寫判詞一定要用中文(標準漢語)吾識怎么辦,又來個GOOgle。

大公報講咗有機會轉返去大陸審。最好判槍斃。玩呀嗱,DLLM

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]