• 瀏覽: 13,637
  • 回覆: 102
+4
引用:
原帖由 u23dom 於 2022-11-26 14:17 發表

默大媽退休後德國實已沉淪...絕對無藥可救!

朔爾茨上台後做的每一件事都是在自殘! 包括剛剛帶隊來中國乞討...因為老美會對德國插多幾十刀; 令德國死無葬身之地
默大媽是經過蘇維埃年代洗禮出來的才有這樣魅力,現在這班政客全部是西方牛奶仔。

係人都知阿媽係女人。
要發展海外巿場,要當地基建和營商環境配合,再加上龐大市場和消費力。
例如想在印度賣德國跑車,最起碼可以在道路奔馳。

引用:
原帖由 秋落 於 2022-11-26 16:25 發表

默大媽是經過蘇維埃年代洗禮出來的才有這樣魅力,現在這班政客全部是西方牛奶仔。
默姨以往差不多每年都訪問中國,而且每次都參觀一間德國企業,盡顯關愛。

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-26 13:34 發表
他受到國內親美官員威脅下才會這樣說吧,但德國商界已經表明與中國合作較好。
總理暗地裡同班商家講:「我咁講只是敷衍美國佬,大家不要緊張」

引用:
原帖由 秋落 於 2022-11-26 16:14 發表
德國又重回猶太人統治年代了。
元首死不暝目

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-26 13:28 發表
德國總理朔爾茨(Olaf Scholz)11月25日表示,過分依賴中國市場,忽略風險的德國企業數量驚人,指德國企業必須分散市場。英媒25日引述朔爾茨當日受

其他市場即係冇市場d大奸商睬你硬9

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-26 13:31 發表
澳洲都問咗好耐 市場在哪 印度市場  定係 火星市場
和合石係下一個市場卦

仲有邊個可以依賴

去完中國,知道中國嘅 民族偉大復興, 妒忌中國,

做生意,講利益,理Q得你邊個依賴邊個,夠膽立法唔比投資大陸,睇下點

引用:
原帖由 明亮的晨星二 於 2022-11-26 17:02 發表

元首死不暝目
此役已拆解了德國經濟及工業,默大媽經營了十六年拆解不用半年。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-26 13:28 發表
德國總理朔爾茨(Olaf Scholz)11月25日表示,過分依賴中國市場,忽略風險的德國企業數量驚人,指德國企業必須分散市場。英媒25日引述朔爾茨當日受

個頭簽咗大單,呢頭又話唔好依賴。

引用:

分散市場去邊先? 美國?  印度?
美國汽車市場飽和左了喔,加有汽車工會的保護主意! 印度...印度.....印度有公路可比歐洲高級車行走嗎???

我唔知佢係邊到搵其它市場,搵美國佬市場啦笨。我真唔明呢班歐洲豬智商有幾多,得把臭口可以改變到啲乜嘢,咁大個人仲咁天真。

市場在那裡?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]