• 瀏覽: 13,620
  • 回覆: 102
+4
政治 = 25仔

去其他地方生産有係大6咁多着數,
生意佬洗正客教?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-26 13:28 發表
德國總理朔爾茨(Olaf Scholz)11月25日表示,過分依賴中國市場,忽略風險的德國企業數量驚人,指德國企業必須分散市場。英媒25日引述朔爾茨當日受

中國製造在任何方面都有甚至唯一供應的國家

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-26 13:53 發表

點解一定要追求增長 學吓日本三十年零增長 一碗牛肉飯三十年唔加價 小康社會唔得嘅 而且經濟增長同 德國環保主義有衝突
咁又係喎,記得當年日本工資係香港既三倍呢。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-26 13:28 發表
德國總理朔爾茨(Olaf Scholz)11月25日表示,過分依賴中國市場,忽略風險的德國企業數量驚人,指德國企業必須分散市場。英媒25日引述朔爾茨當日受

其實邊到度有錢揾咪去邊度囉

引用:

幾時都係架啦。
問題係你揾到替代分散先得架!

就好似均衡飲食,多菜少肉。
你班德佬,咪又係日日香腸豬手啤酒。

引用:

分散去立逃丸會否會放心D😆

引用:
原帖由 油站強勁的核心 於 2022-11-26 14:17 發表

脫鈎???

只要信,不要問

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 26-11-2022 13:28 發表

佢意思喺企業要分散到上海,天津,成都,深圳等大城市

得就唔使成村人嚟揾生意啦

德國又重回猶太人統治年代了。

又係你條粉腸拉大隊去面聖,而家你叫班商界大老何去何從?
唔係諗住組團去新德理啩?

引用:

分散味冇咁多生意lor

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-26 14:07 發表

印度人數口好, 只要德國貨打1折賣 賣1送9, 大大個市場在印度 唔洗睇中國人面色
壓價大王,算到毛都無條。

全世界都依賴中國,去火星啦屌!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]