• 瀏覽: 43,360
  • 回覆: 324
+8
引用:
原帖由 日落藍藍的葫蘆 於 2022-11-26 08:51 發表

作為西式民主國家,應以人道主義把關,優先接收難民,其他移民應排在最後處理
BNOer都係難民哦

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-11-26 08:27 發表
個頭放寛個頭又把關,呢班人有病。
放寬金錢流入,
把關廢柴BNOer!!!
淨係白癡黃人暴徒逃犯
以爲英國會當佢地上賓

引用:
原帖由 A1000 於 2022-11-26 08:37 發表

冇辦法架!英國經濟不嬲都唔好。自從脫左歐之后經濟更加惡劣。起碼冇咗東歐嗰班廉價勞工,細傻年代未諗出一條吸錢方法囉!就係整一本 BNO 畀你哋啲香港人申請移民英國。人生路不熟,又冇錢又冇技能又冇學歷,去嗰邊根本就係唔適應。你話後生,屋企有個錢,帶啲小朋友去讀書就話啫!
新聞紙都講咗喇!從中可以睇出邊幾個國家或地方,最多移民去英國。

引用:
原帖由 A1000 於 2022-11-26 08:39 發表

收購籌梗係收窄喇!到時又可以揀一啲專業人才同埋有錢人。嗰啲二打六,窮到窿同埋年紀大嗰啲,就唔好諗喇!
起碼呢幾年可以帶動當地經濟。

引用:
原帖由 A1000 於 2022-11-26 08:40 發表

如果熟悉英國佬嘅玩法,同埋遊戲規則,佢哋不嬲都係蠶食其他國家同地區自肥。(大家可以睇返佢以前殖民地時代嘅手法。)
呢幾百年佢冇變過,而家已經唔係當年日不落帝國,只係一個歐洲小國。佢梗係要諗辦法搵錢啦!

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2022-11-26 08:41 發表
手足,要走就快啦,關門啦
你估佢哋唔淆底呀?當日有份出嚟搞事,只係現場拉佢唔到,但係有啲屎坑數沉咗底嗰啲未發出嚟!佢真係諗緊走唔走呀!

香港始終有啲傻雞以為英國人會對香港人好,無利用價值,邊個會要你吖。

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-11-26 08:41 發表
有能力走的曱甴都走得九九十十, 英犬現在才把關是否除褲放屁
吸納一啲有錢人,有技術人士,同埋體力勞動嘅廉價勞工。

本來英國脫歐喺想有自主權抵抗外來人口,踢走東歐低廉勞動力保障本地工人。好喇,脫鈎之後金毛Boris Johnson降低移民人口審批門檻,更多低端人口移入,呢批難民又填補唔到之前東歐工作崗位,無左低廉勞動力令通漲暴升,英國政府政策同脫歐初心完全相反,至高無上白人諗嘅野我真喺識條鐵咩

引用:
原帖由 keung135 於 2022-11-26 08:42 發表

仲有你以為在港攞嘅專業受保護職業

在老英似在港咁吃香 你就想
近代嘅香港教育質素 老英心中早有數

且依啲所謂專業 在老英隨街都係
就算香港係專業人士去,到嗰邊通街都有啦!只係可以做低下工作。收入同香港差好遠只可以糊口。

引用:
原帖由 MarkIV 於 2022-11-26 08:43 發表
所以身在英國班人千祈唔好返嚟,否則蝕底曬!
無錢無水,只可以屈係間屋裏面囉!

引用:
原帖由 jumboleung 於 2022-11-26 08:55 發表

你估佢哋唔淆底呀?當日有份出嚟搞事,只係現場拉佢唔到,但係有啲屎坑數沉咗底嗰啲未發出嚟!佢真係諗緊走唔走呀!

有d無出黎攪事,但係被人洗腦,個心十五十六果d,真係希望佢地快d走,佢地走左,佢地又開心,我地又開心

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-26 08:43 發表
英國已經講到好明白,將BNOER,同阿富汗烏克蘭啲難民放在同一群組。
大哥呀!好多人又冇睇,甚至又唔識英文,有乜辦法呀?

引用:
原帖由 6674 於 2022-11-26 08:44 發表

[後生,屋企有個錢],我寧可去加拿大,
脫歐後格局太小
加拿大較多中上層就業機會
加拿大華人的社會地位較高
可能佢哋選擇唔多喇!去加拿大申請移民,又要一段時間。佢哋趕住嘅英國,可能只係為咗著草!

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2022-11-26 08:44 發表

梗係啦!燶西嘅低學識嘅都仆到去。到5+1審查時,肯定首先踢走班無工作又無錢嘅燶西BNOer,再查下有幾多錢係戶口,有錢嘅留底,燶西嘅就爛屍趷路!
好多都係趕住攞本bno去著草,因為之前做埋啲好嘢唔見得光!以前我哋申請旅遊簽證,都要有份正職有公司信,有啲甚至要你提供銀行戶口證明。而家佢哋諗住攞本bno就可以去,去到嗰邊又搵唔到嘢做。啲錢又使得七七八八,好快就會畀人篩選離開英國。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]