• 瀏覽: 4,054
  • 回覆: 16
近日,國家航天局公布了我國探月工程四期、深空探測任務後續規劃。嫦娥六號、七號、八號分別計劃於2025、2026、2028年前後發射。

中國已經定好了一系列探月時間表, 相信中國航天員好快就會登陸月球及建設月球基地了... 中國努力加油...

新聞來源連結:
https://www.wenweipo.com/a/202211/25/AP6380d3bbe4b0e80f8116c630.html

熱切期待

中國航天局加油

預祝成功

中國人真正人類科技力量正在輾壓在片場日日假太空的美畜騙子集團。

中國人多麼有錢啊!

引用:
原帖由 hwwong 於 2022-11-26 02:08 發表
近日,國家航天局公布了我國探月工程四期、深空探測任務後續規劃。嫦娥六號、七號、八號分別計劃於2025、2026、2028年前後發射。

中國已經定好了一系列探月時間表, 相信中國航天員好快就會 ...
月球基地,科幻片設想成真。
2035年,好快可以實現。

月球探礦,用之不盡。

老尾應該很著急了。

期待能夠超額完成,比預期更快登月

嫦娥,去登月做凖備

中國版星球大戰計劃 美國佬被中國迫到發瘋 好大壓力呀 美國佬唔衰得一定瞓身破產 

咁密?
不過咁就似登過月
通常發現新嘢就梗係成日去整下佢架啦
美國就上過一次月就靜曬
唔合理,所以咁多人懷疑無登過月

引用:
原帖由 ijkn 於 2022-11-26 10:38 發表
嫦娥,去登月做凖備
嫦娥東漢時巳登月,   嫦娥巳經駐月球好耐架啦 有乜好凖備 凖備茶水招呼客人

引用:
原帖由 s336990 於 2022-11-26 11:14 發表
咁密?
不過咁就似登過月
通常發現新嘢就梗係成日去整下佢架啦
美國就上過一次月就靜曬
唔合理,所以咁多人懷疑無登過月
美國1969無登過月 當年資本主義鬥共產主義 嘅正字宣傳 100年後2069會解封文件

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]