• 瀏覽: 6,478
  • 回覆: 35
本港新增8878宗新冠病毒確診,本地感染佔8316宗,輸入個案有562宗。多16宗死亡個案,第五波疫情至今累計10450名患者離世。 9間安老及6間殘疾人士院舍共19名院友及2名員工確診,40名院友被列為密切接觸者。605間學校呈報984宗個案,涉及795名學生及189名教職員,5間學校共5班及1個...

唔好再玩啦, 又死16個啦, 醫院服務會負荷不起的, 請盡快做防疫 , 立即禁堂食 !

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1677202-20221125.htm?spTabChangeable=0

唔好再玩啦, 立即做防疫啦, 反正都要做,早同遲既問題 ,
清0 同內地通關啦

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-25 16:58 發表
唔好再玩啦, 立即做防疫啦, 反正都要做,早同遲既問題 ,
清0 同內地通關啦
咩叫遲早都要做,一直都唔做咁又點

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-11-25 17:03 發表

咩叫遲早都要做,一直都唔做咁又點
https://www.youtube.com/watch?v=tYHPy9XeY5U

佢而家睇落已經係放棄,任由全民感染唔停工停學停市停交通工具同禁足,又唔做全民檢測點截斷傳播鏈?日日都仲咁多人搭車返工返學播毒,大家自求多福 仲躺平過777 

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-25 17:09 發表

https://www.youtube.com/watch?v=tYHPy9XeY5U
你睇得明人哋講咩先啦,除非去到好極端狀況,否則都唔會做

今日少咗啲 , 明天再努力... 

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-25 16:46 發表
本港新增8878宗新冠病毒確診,本地感染佔8316宗,輸入個案有562宗。多16宗死亡個案,第五波疫情至今累計10450名患者離世。 9間安老及6間殘疾人士院舍共19名院友及2名員工確診,40名院友被列為密切接觸者。605間學校呈報984宗個案,涉及795名學生及189名教職員,5間學校共5班及1個...

禁堂食? 唔好玩啦, 而家呢個政府, 越爆鑊就會越放寬的人出去飲飲食食,  放寬的人出去旅行。你自己都睇到 ,的所謂高官, 係基佬欖球場, 默許同包庇在場人士唔帶罩, 齊齊違反防疫條例, 高官見有人違法, 唔去執法之餘, 仲同違法人士一齊飲酒隊啤, 就連最大果個, 都去泰國飲飲食食, 食海南雞飯食到確診返香港。的所謂高官都咁唔檢點, 仲旨意佢地搞好防疫? 嘥氣啦。

新常態。

由4千,升到近萬不遠,小心走回頭路

上星期調查美國已經超過7成人否定汁⋯話疑是感冒
福奇全員失縱唔知去咗邊~住所全人去留空《被例入怪事系列》
老媒體不敢告知訊息!

走上不生路

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2022-11-25 17:57 發表

禁堂食? 唔好玩啦, 而家呢個政府, 越爆鑊就會越放寬的人出去飲飲食食,  放寬的人出去旅行。你自己都睇到 ,的所謂高官, 係基佬欖球場, 默許同包庇在場人士唔帶罩, 齊齊違反防疫條例, 高官見有人違法, 唔去執法之餘, 仲同違法人士一齊飲酒隊啤, 就連最大果個, 都去泰國飲飲食食, 食海南雞飯食到確診返香港。的所謂高官都咁唔檢點, 仲旨意佢地搞好防疫? 嘥氣啦。
唔好玩人命啦 更係要禁堂食啦
中國每一區都係咁, 澳門亦是
點解香港例外? 仲有醫療服務嚴重受阻 ,11月24日
已經嚴正聲明, 因新冠疫情如果令醫療服務不正常運作便會
重啟防疫 , 這是對大眾市民一個交代, 知唔知老人家爆疫時感覺?
訓係病床既人既感覺?

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-11-25 17:13 發表

你睇得明人哋講咩先啦,除非去到好極端狀況,否則都唔會做
冬天爆疫係必會發生
1)世界盃沒有做防疫
2)外地人不斷送新型變種病毒黎
3)打4針一樣會感染同重症甚至死亡
每一個國家都在爆發 不做防疫,老人家便會等感染

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]