• 瀏覽: 2,720
  • 回覆: 13
歐盟成員國能源部長周四(24日)開會商議天然氣價格干預方案,由於比利時、西班牙、意大利、波蘭、希臘等國堅決反對,會議未達成共識,只能留待12月繼續開會解決分歧。

產氣國點會同意,歐盟兄弟相殘

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20221125/bkn-20221125061457792-1125_00992_001.html

唔係已經講好咗275咩

引用:
原帖由 百川歸海 於 2022-11-25 11:49 發表
歐盟成員國能源部長周四(24日)開會商議天然氣價格干預方案,由於比利時、西班牙、意大利、波蘭、希臘等國堅決反對,會議未達成共識,只能留待12月繼續開會解決分歧。

無事GE

歐豬走回頭路,要行計劃經濟呀??

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-11-25 12:11 發表
唔係已經講好咗275咩
法國西班牙話 275定得太高根本無銀用  要定就定低d

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-11-25 19:08 發表
偉大馬克思主義

美國利用俄烏戰爭,單是賣天然氣,已賺2000億美元。

定高啲,咁咪安心買囉😂

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-25 19:23 發表
美國利用俄烏戰爭,單是賣天然氣,已賺2000億美元。
歐豬自己肯比 你吹得佢脹咩

平時食飽冇嘢做就諗制裁呢個果個嘅歐盟,遇到真正危機就現晒形。

若果真係實行,同圍標有乜分別

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-11-25 19:39 發表
若果真係實行,同圍標有乜分別
有分別

圍標通常係service provider, 而家係consumer圍標 你唔交足錢, service provider啋你都有味 唔做你生意

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2022-11-25 19:08 發表
咁若智既方案都有人支持,豬始終豬

引用:
原帖由 百川歸海 於 2022-11-25 11:49 發表

定價?直接話要免費啦,反定限乜野價都無用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]