• 瀏覽: 65,980
  • 回覆: 422
  • 追帖: 3
+10
成 50 萬人移入英國
當中好多都係好似我老友 Eddie 咁又窮又係難民

連交 120 蚊電費都叫貴

睇嚟對英國本土經濟有好大壓力喎

英國國家統計處(ONS)公布,截至2022年6月一年計算,人口淨移入人數上升至50.4萬創歷史新高。其中包括香港、烏克蘭及阿富汗的移民人數達13.8萬人。

英國國家統計處表示,自新冠疫情的舒緩,旅行重開及外籍學生回歸等因素影響,移民英國的人數有所增加。而一系列的世界性事件亦影響了移民規模,3個分別針對香港、烏克蘭及阿富汗人的特別簽證計劃,吸引了13.8萬人移民至英國,讓整體數字進一步上升。

移民數字過高是當年英國推動脫歐的主因之一,時任卡梅倫(David Cameron)政府未能把移民到英國的人數,壓縮到每年10萬人以下。首相府發言人表示,辛偉誠(Rishi Sunak)正致力使整體數字降低,以確保移民體系能發揮作用。

路透社報道,過去數周移民數字再次成為英國的頭條新聞,一些商界領袖呼籲政府放寬移民政策,以促進增長。辛偉誠拒絕了這要求,並強調需要解決非法移民問題,以建立對移民系統的信任。

原文網址: 英國人口淨移入逾50萬創新高 大量香港及烏克蘭移民是其中之一 | 香港01 https://www.hk01.com/article/840182?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/840182/英國人口淨移入逾50萬創新高-大量香港及烏克蘭移民是其中之一

好事 

大量香港及烏克蘭民是其中之一, 香土老友EDDIE也是其中之一, 內政大臣柏斐文所謂既低妓術移民

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-11-25 11:37 發表
成 50 萬人移入英國
睇嚟對英國本土經濟有好又壓力

...
香港呢邊話輸出既係頂尖人才
英國果邊竟然話輸入既係難民?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-11-25 11:37 發表
成 50 萬人移入英國

...
死啦,原來英國佬將香港BNOer放埋落阿富汗、烏克蘭難民同一類,等班BNOer仲成日自以為好巴閉

當年英國脫歐就是唔想去接收顏色革命下出走的難民,現在脫歐之後再多的難民入境也只是英國內政,歐盟會分配好每國接收幾多難民,接收唔到又可以送到其他盟友國內解決難民危機

引用:
英國國家統計處(ONS)公布,截至2022年6月一年計算,人口淨移入人數上升至50.4萬創歷史新高。其中包括香港、烏克蘭及阿富汗的移民人數達13.8萬人。
就算唔計烏克蘭阿富汗呢啲,成年香港都係走得13.8萬隻
到底幾時先走得晒嗰二百萬隻曱甴啊
好快佢地咪咁無骨氣賴喺度同佢地口中港共政權合作愉快啦

有人先有財,香港有200萬人話移民,依家過英國只得幾萬

香港曱甴結局幾好

引用:
成 50 萬人移入英國

...
50萬人
平均每人帶三兩百萬新資金入英國

發啦!

黃人曱甴又去掠奪英國人資源

引用:
原帖由 百川歸海 於 2022-11-25 11:45 發表
香港曱甴結局幾好
殊途同歸

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-25 11:45 發表

就算唔計烏克蘭阿富汗呢啲,成年香港都係走得13.8萬隻
到底幾時先走得晒嗰二百萬隻曱甴啊
好快佢地咪咁無骨氣賴喺度同佢地口中港共政權合作愉快啦
13萬係申請數,唔代表已經走左,香港仍然人滿為患

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-25 11:50 發表

13萬係申請數,唔代表已經走左,香港仍然人滿為患
而家得閒睇下班曱甴移民L同留港L互片,都幾有趣 

送哂去 盧旺達

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]