• 瀏覽: 21,202
  • 回覆: 92
+2
引用:
原帖由 cwbguy 於 2022-11-25 15:37 發表

It started as a "legal action", but ended in "compensation".
寫中文啦扮乜撚嘢呀

一見有綠帽逃,就知道唔係好嘢

究竟想點?沒完沒了!

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2022-11-25 16:03 發表

所以咪要查
即係界定唔到 呢啲咁不著邊際嘅調查明顯不符合公眾利益啦

引用:
原帖由 eric1966 於 2022-11-25 10:39 發表
算膠數啦, 負責D官一早咬糧榮休, 
hea 做完都收山咯, 你一味咬住唔放都無用架, 
講泥講去抓賠償, 叫政府道歉, 或者比卡超下台, 
跟住咪要求結束一黨專政, 釋放政治犯, 痴瘋做特首?
再攪落去, 就咁樣俾人理用架啦!
講真,宜家凡係由泛民去提出什麼什麼,最後都會變為政治事件,所以有乜事要向政治申訴,都唔應該搵泛民政黨幫忙手!

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2022-11-25 18:07 發表

講真,宜家凡係由泛民去提出什麼什麼,最後都會變為政治事件,所以有乜事要向政治申訴,都唔應該搵泛民政黨幫忙手!
飯文嗰班傻西只係想證明政府呢樣唔掂嗰樣唔掂, 根本就唔係諗住為你主持公道。

聽聞搞到海事處好猛鬼

引用:
原帖由 lam1975 於 2022-11-25 18:44 發表

飯文嗰班傻西只係想證明政府呢樣唔掂嗰樣唔掂, 根本就唔係諗住為你主持公道。
無錯,我諗法同你一樣! 

引用:
原帖由 大大寶 於 2022-11-25 13:12 發表

昨天新聞仲見佢企係家屬後面,呢班走狗劣師一個都冇事,真係天冇眼
仲有果個鐘庭耀同鄭宇碩,就係呢啲所謂學者不段咁洗青年人嘅腦,卑鄙至極。但係佢地竟然可以全身而退,真係無奈。

引用:
原帖由 fb8658efe4d22c 於 2022-11-25 18:07 發表

或者倒番轉頭咁睇,搵泛民律師去申訴,其背後目標及目的係乜嘢大家心裡有數。

引用:
原帖由 sdmy 於 2022-11-25 10:34 發表
要求解釋點解會比啲會沉嘅船落海,好唔安全,要求政府立例禁止會沉嘅船載人在海上航行。
無聊,不切實際。
應該立法,禁止般船隻下沉!

人都死咗10年俾佢安息啦唔好再搞佢

海難死了幾十人就想不了了之,
黑暴就算天腳底就要追究責任。
毛毛毛毛毛始終係毛毛毛毛毛。

引用:
原帖由 eric1966 於 2022-11-25 10:39 發表
其實班死者想點追究?

引用:
利用冇問題,有 $ 乜都有得傾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]