• 瀏覽: 22,652
  • 回覆: 32
+7
據中核集團核工業西南物理研究院消息,全球最大「人造太陽」國際熱核聚變實驗堆(ITER)的核心部件、被喻為ITER「防火牆」的增強熱負荷第一壁,周

了不起的中國人,人造太陽能改變世界,加油

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/839829/中國團隊率先突破-全球最大-人造太陽-核心部件首件製造完成

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2022-11-24 20:41 發表

相反,美國得件垃圾太空站,中國win win
大6稱霸月球4方案

https://www.youtube.com/watch?v=tWKQXmSfQkM&t=1s

引用:
原帖由 CallMeKSM 於 2022-11-24 20:52 發表

中國人可以告訴蒼天告訴世人 : 我們不再是可給人欺侮的民族了!!

巨龍甦醒,再次偉大!!
如果不是巨嬰國丫片傾銷廢青,廢青都唔會比幾個外國聯軍肢解

引用:
原帖由 寒冬粗俗的主席 於 2022-11-24 21:15 發表
尾國又要入侵別國電腦系統偷嘢
以我所知,美共24小時都在進行偷竊大6超高科技機密

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-11-24 22:32 發表

當然唔係。如果中國人個才智無係科學上邊。古代點樣壓制全球?
靠吟詩作對咩。
應該講,西人靠住資本貪婪個催谷。加速左科技發展。先有今日。
但唔代表中國人按自己方式,科學發展就會唔得。
以前係用文言文。但中國科舉有考各種學科。係古代超前過其他地區個科技係好多。
可以講係整體並無輸過俾外國。

今日只不過係重新返到呢種狀態。
按照自然定律,鬼佬牛高馬大應該天生就係做牛做馬既質地

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-11-24 23:40 發表

講科學就無絕對。鬼佬唔係一直牛高馬大架。我接觸過資料。一百幾年前。歐洲今日比較高個荷蘭德國。男人平均身高係6呎5吋左右。唔係好高。
今日高。係近代農業發達左。奶同肉類大量供應先會咁。
日本同大陸今日身高都飆升緊。

而係古代。中國人曾經有過幾個時代身高係好過鬼佬。例如秦同漢朝。男人平均身高7呎。好標準架。同時代歐洲係6呎3吋左右。
因為個陣中國係盛世。農業發達。身體素質有保證。
所以史書記載前線 ...
有分析指關羽有近9呎

引用:
原帖由 golfboy 於 2022-11-25 10:09 發表

人造太陽,大6幾十年前已製造成功,有乜好講
60年代,中國已造左個紅太陽毛澤東
有乜好講?
任何美粉聽到都酸溜溜的,我都中意講

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2022-11-25 10:30 發表

滷味又話中國偷能曬佢哋啲外星人科技,所以滷味無曬資料研究
咁佢老美共就要升級保安啦

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-11-25 11:26 發表

其核心指標顯著優於設計要求,具備批量製造條件

可量產哩點先係最注目既地方!

期望終有一天核聚變發電可以變成白菜價,咁先真正有用
大6成為潔淨能源出口大國

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-11-25 11:30 發表

又領先世界
當然,大6以提升自己為方向

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-11-25 11:35 發表

愛黨人士有冇一日問點解一個國家日日都有科技突破新聞,70幾年過去了科技仍然俾人牽住鼻子走,國家從赤貧好不容易走到貧窮又快速走回赤貧,道理講得通咩?
在香討,歪理是偷唔到雞的,返去蓮登仲呃到吓信徒

引用:
原帖由 朋友號00 於 2022-11-25 12:00 發表

你稱中國為"貴國", 你一定唔係中國人, 請問貴國籍?
鬼佬用繁中,唔L知醜

引用:
原帖由 wayfarer 於 2022-11-25 12:03 發表

小弟咩國籍喺唔關閣下嘅事!東拉西扯唔願意面對事實就係典型愛黨人士嘅劣行。
你鬼佬門關陰宅冇鏡既咩? 點解唔照吓自己就係 東拉西扯唔願意面對事實 既繁中鬼  

引用:
原帖由 朋友號00 於 2022-11-25 12:13 發表

所以我估佢係來自"唔L知醜國"囉
呢隻鬼佬來自地府陰宅

引用:
原帖由 朋友號00 於 2022-11-25 12:15 發表

佢媽咪有難言之隠, 可能冇講俾佢知
來自地府陰宅的死鬼佬照鏡見唔到自己,所以唔知自己黑色

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]