• 瀏覽: 62,821
  • 回覆: 134
+3
注射新冠疫苗副作用,部份人一樣有同類情況。
不一定要感染才會激活皰疹病。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-24 17:01 發表

新冠打擊最嚴重就係人嘅信心同生活尤其是中國
信心係可以復原,內臟功能係冇得復原。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 17:02 發表

信心係可以復原,內臟功能係冇得復原。
別國已經全面復常, 睇下卡塔爾世界盃, 被新冠嚴重打擊嘅日本可以打贏德國
中國連入圍都無份
中國連點樣可以走出呢個疫情都未知可以點做?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-24 17:05 發表

別國已經全面復常, 睇下卡塔爾世界盃, 被新冠嚴重打擊嘅日本可以打贏德國
中國連入圍都無份
東南亞洗腎人數急升

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 17:01 發表

又話感冒嚟嘅?屌你啊,原來會屠殺免疫細胞架!!!!
根本係另類愛滋病。
呢件磚家, 今天的磚打倒昨天的磚. 🙄

係咪因為咁……

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2022-11-24 16:12 發表
疫情肆虐至今近3年,港大醫學院內科學系傳染病科主任及臨牀教授孔繁毅表示,新冠病毒會降低免疫力,有機會激活皰疹病毒,包括由水痘帶狀皰疹病毒引致的「生蛇」。

孔繁毅稱有美國研究顯示,新冠病人「生蛇」比一般「生蛇」個案比率高出最多5倍。他說,本港97% 39歲以上成人帶有水痘帶狀皰疹病毒,每3人便有一人有機會「生蛇」,

...
重點係打蛇針 , 但支蛇針要1400蚊架
不是打肺炎針

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 17:07 發表

東南亞洗腎人數急升
又係乜都入新冠數?
憑乜嘢證明關新冠事? 專家無提過喎?

港人連生唔到都唔怕,生蛇又怕乜呀
免疫力係香港不存在,國際都市人一直都係冇免疫力,中唔中招都一樣。

生蛇好痛㗎!😱

係疫苗搞到生蛇

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 17:07 發表

東南亞洗腎人數急升
新冠肺炎其中一個死因係急性腎衰竭,我之前都貼過有關嘅學術文獻連結,唔撚嘥時間搵返出嚟喇。

即係近日生蛇係因為之前感染過新冠?

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-11-24 17:05 發表

中國連入圍都無份
美國人腍唔起點樣登月,好可能係新冠影響個腦

生蛇應該痛好多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]