• 瀏覽: 62,910
  • 回覆: 134
+3
年頭逼針時已見過有人打完生蛇,還好我是做了身體檢查才去

引用:
原帖由 湯米 於 2022-11-24 17:38 發表

無錯,我姐夫無確診,但打完第三針好快就生蛇
我N年前生過兩次蛇,間中濕疹發作,
我打咗4針復必泰,沒有試過中新冠,
2月打第三針,10月打第4針
到現在都沒有再生蛇
打咗兩針後連濕疹都清埋

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2022-11-24 20:40 發表

我身邊已經有三個朋友,打完兩針及三針後,相繼在幾天內出現生蛇現象,有些甚至出現生蛇加濕疹情況。
這些朋友共通點,都是冇確診感染,而且從來都沒有生蛇及濕疹病歷。
醫生跟朋講,最近有很多病人打完疫苗後,出現生蛇及濕疹來求診。很大可能性,是由疫苗誘發引起的。
到現在都沒有再生蛇
打咗兩針後連濕疹都清埋

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 18:02 發表

根本搏命打疫苗就係透支免疫系統。
當然感染病毒就更加嚴重。
到現在都沒有再生蛇
打咗兩針後連濕疹都清埋

甘駛唔駛立即封城? 好撚驚

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-11-24 16:16 發表

很多病,很多情況都會降低免疫力
多舊魚
到現在都沒有再生蛇
打咗兩針後連濕疹都清埋
我一針都冇打過,冇中過新冠,冇生過蛇

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2022-11-24 20:30 發表

咦?你咪係青山醫院顧問?
你想認識一個青山醫院顧問幫你嗎?

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-11-24 16:16 發表

很多病,很多情況都會降低免疫力
多舊魚
到現在都沒有再生蛇
打咗兩針後連濕疹都清埋
系你自己的情況,代表唔到咩

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-11-24 21:13 發表

到現在都沒有再生蛇
打咗兩針後連濕疹都清埋
唔好成日講你點樣,除非你可以提供中招之前同之後身體唔同部分嘅功能嘅數據,否則你講嘅嘢冇參考價值。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 22:13 發表

唔好成日講你點樣,除非你可以提供中招之前同之後身體唔同部分嘅功能嘅數據,否則你講嘅嘢冇參考價值。
樓上都有幾件話自己話人哋點點點
你有冇問佢哋提供中招之前同之後身體唔同部分嘅功能嘅數據,佢哋講嘅嘢冇參考價值。

引用:
原帖由 nikonlee 於 2022-11-24 22:02 發表

系你自己的情況,代表唔到咩
樓上都有幾件話自己話人哋情況點點點
你有冇同佢哋講
佢哋代表到啲咩

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-11-24 22:17 發表

樓上都有幾件話自己話人哋點點點
你有冇問佢哋提供中招之前同之後身體唔同部分嘅功能嘅數據,佢哋講嘅嘢冇參考價值。
問題係你講嗰啲全部都係違反生物學邏輯嘅。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 22:20 發表

你又知樓上幾件冇違反生物學邏輯嘅
你問過佢哋

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-24 22:20 發表

你專敬的孔教授話「注射疫苗亦能有效預防生蛇」,我打咗4針又未中過,完全合符你同孔教授所謂的生物學邏輯嘅。

引用:
原帖由 kklkenny 於 2022-11-24 22:24 發表

你又知樓上幾件冇違反生物學邏輯嘅
你問過佢哋
理論好清楚,免疫系統容量有限,如果打疫苗或者感染一啲嚴重嘅病毒,會浪費大量免疫系統嘅容量,令到其他疾病更加容易發作。相信孔繁毅都係呢個意思。你講嗰啲都唔撚係科學嚟嘅,當然生物學係有誤差嘅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]