• 瀏覽: 21,096
  • 回覆: 107
+2
引用:
原帖由 LYC09 於 2022-11-24 15:51 發表
多項公共事業服務加風四起,繼天星小輪、電費及各專營巴士申請加價或公布加幅後,今年7月已加價市區的士(即「紅的)」,明日(25日)將再向運輸署

...
錶都未改好又叫加, 服務又唔見好左…. CLS

咪齊齊 Uber 算,
建議同時 Uber 合法化

又加; 好似加左無耐, 加左最終得益又係你班車主

乜都加

引用:
原帖由 LYC09 於 24-11-2022 15:51 發表
多項公共事業服務加風四起,繼天星小輪、電費及各專營巴士申請加價或公布加幅後,今年7月已加價市區的士(即「紅的)」,明日(25日)將再向運輸署

...
加多啲的士牌啦!一路加,服務一路差!

不如加到100蚊起錶啦

又加

其實冇必要加價, 呢班含家產趁火打劫

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-11-24 17:20 發表
香港的士算平, 1條友坐有機會覺得貴, 4條友坐就超值
四條友坐的士你冇嘢啊

仲加係咪有病。得你地司機賺唔夠錢呀,宜家市道好差。政府加公務員人工係班公務員有錢渣。貧富懸殊問題好嚴重,點解要班貧窮市民一齊承受!李加超係咪唔識體察民情??

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-11-24 17:20 發表
香港的士算平, 1條友坐有機會覺得貴, 4條友坐就超值
有幾可4個人同路?同路都係地鐵站轉車啦,🙄

反正唔會搭加飽佢

最好加到起錶50,每跳一下就10蚊,
走數,罵司機定額罰1萬,
咁真正有需要嘅人會搭,司機無了期等客就會修養心性,唔做的狗,一舉數得!

加啦,加到幾多都係揀坐uber

七月加價果陣,咪話要等乘客消化咗個加幅,先至可以回本,乜原來市民咁快就消化咗嗱!
咁又係嘅,有需要就坐架啦,邊計較得咁多喎,所以加多d都冇所謂啦,反正香港人就係窮到只剩返有錢丫嘛!

又加?岩加完窩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]