• 瀏覽: 25,843
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 倉底之蛙 於 2022-11-24 16:54 發表

銀行會劫返自己存戶,全世界只有中國會發生,利害了我的國✌🏼😂🤣
吃裡扒外,第一

引用:
原帖由 sunnylo2007 於 2022-11-24 15:29 發表

一早已經話01新聞係毒果翻版啦,國安幾時先肯做野。
被人踢爆,發爛咋

小粉紅:超,香港夠有

引用:
原帖由 fto94 於 2022-11-24 16:44 發表

你未見過感冒唔清長期病壞咁款咩....!!
唔好偷換概念轉移視線啦,而家講緊「長新冠」係「長新冠」呀,唔該晒!

是但一張相、一段文字。 就是新聞? 是問你不是過億身家。 得個球令數字。 會唔會甘耐先知唔見錢? 簽文件又會甘易? 密碼銀行卡你又會比人? 咪玩啦 大陸咩都連手機。 取錢你會唔知? 欠數冇人追數? 

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-11-24 13:47 發表
【銀行/存款】把錢存進銀行,竟然會倒欠銀行錢?內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元),詎料想領

咁好笑!
那一年,那地方,那間行???!
法院怎判?
是不是說一半不說一半的擺拍??!

國家資產

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-11-24 13:47 發表
【銀行/存款】把錢存進銀行,竟然會倒欠銀行錢?內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元),詎料想領

在中國,賠償嘅嘢可以放心, 真正有根有據 絕對賠足加補 冇問題。

只怕 佢係 被人 騙投資 而唔係 存款了…

一個鄉村阿婆每個月有八千蚊蚊可以儲,香港好多打工仔都唔得喎!

西謊更直接,只要是黃種人皮膚都是間諜。
只要是俄羅斯血統就充公晒所有財產。

無講邊間銀行出事,會否假新聞黎?

大陸啲法律淨系用來對付普通老百姓,對共產黨免疫 ……有冇聽過某某黨員犯罪,要判死刑……

引用:

大陸間唔中都聽到一單呢啲。大陸無保護私產呢個慨念。大有大貪,細有細貪。

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-24 13:57 發表
內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元)

連銀行名都冇.........
真係唔好跟咁貼lor 

除時買比特幣輸晒都唔定

大陸新聞有報導係“建行“

引用:

係內地, 銀行係屬於冇自我意識的獨立一方, 所以唔會犯任何錯誤. 只有D經理呀,職員個D先會犯罪, 但佢地唔等於銀行. 完美

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]