• 瀏覽: 25,838
  • 回覆: 149
  • 追帖: 1
+14
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-11-24 13:47 發表
【銀行/存款】把錢存進銀行,竟然會倒欠銀行錢?內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元),詎料想領

"董經理只能賠償5萬人民幣" 呢點好有問題,董經理係犯罪者之一,照理就算破產賣樓都要賠錢。
另外女職員辭職唔係大哂,當日女職員係以銀行職員身份犯罪,銀行理應負責而唔係賠小小錢就算。

就咁睇
銀行管理問題,要賠存戶所有損失喎
唔知內地點判呢單

內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元)

連銀行名都冇.........
真係唔好跟咁貼lor 

除時買比特幣輸晒都唔定

美國都有人話抗疫左了3年,先知道係感冒 😷之後唔知畀乜嘢反應 

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-11-24 13:47 發表
【銀行/存款】把錢存進銀行,竟然會倒欠銀行錢?內地河南一名老婦在某銀行開戶,經過15年努力好不容易存了120萬人民幣(約131萬港元),詎料想領

上面求其一個阿婆都成球,你話香港人如果唔係有層樓,係幾L窮

引用:
原帖由 lamhonwai 於 2022-11-24 13:54 發表

"董經理只能賠償5萬人民幣" 呢點好有問題,董經理係犯罪者之一,照理就算破產賣樓都要賠錢。
另外女職員辭職唔係大哂,當日女職員係以銀行職員身份犯罪,銀行理應負責而唔係賠小小錢就算。
agree,
女職員辭職就話唔關銀行事, 銀行咪好易發大財

唔信
無人名,無銀行名

佢冇去打薄,冇月結單?

雷曼事件和香港強積金是世上一大騙局

引用:

高尚嘅大陸人

引用:

呢單新聞好懷疑,
茶葉蛋都食唔起嘅中國,

15年內都冇理120萬存款?
冇地方名、冇銀行名…

銀行全數賠償

錢銀都係要自己睇緊啲

香港同大陸分別
香港銀行員工出問題, 銀行會全數負責賠比客戶

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]