• 瀏覽: 4,668
  • 回覆: 34
四年前,日本隊在世界盃16強力戰不敵比利時出局,球隊賽後仍細心清理更衣室,並留下感謝字句一事,獲球迷力讚。今屆世界盃日本沿襲優良傳統,分組

世界盃|日本勇挫德國後再次細心打掃更衣室 留下心意再獲大讚

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時體育/839808/世界盃-日本勇挫德國後再次細心打掃更衣室-留下心意再獲大讚

又玻璃心病發

其實無需要, 唔整到太污損就得.

日本仔人倒核廢水落海,又唔見你班死黃狗吠,執幾袋垃圾拍哂手掌,真係奴性盡現

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 封無可封 於 2022-11-24 11:57 發表
日本仔人倒核廢水落海,又唔見你班死黃狗吠,執幾袋垃圾拍哂手掌,真係奴性盡現

日本人自律係族群習性, 係從小教育到大, 並唔係出自內心, 如果係發自內心先值心表揚.

簡單講: 想去做, 同習慣咗咁做, 係兩回事.

贏波又有品

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-24 13:09 發表
日本人自律係族群習性, 係從小教育到大, 並唔係出自內心, 如果係發自內心先值心表揚.

簡單講: 想去做, 同習慣咗咁做, 係兩回事.
似擺拍囉
次撚次呢啲大賽就會出唔係球員就係觀眾執垃圾畫面
但係睇返佢地土炮自己搞啲大型活動完騷後咪又係周地垃圾周地膠杯周地倒瀉啤酒

想舉報他們昨晚上舉國狂歡 

引用:
原帖由 封無可封 於 2022-11-24 11:57 發表

引用:
原帖由 Newpopcorn4 於 2022-11-24 12:05 發表

等我教下你咩叫玻璃心啦.
從前有個唔算出名嘅婆婆接受訪問, 講左一句:我地準備放棄一代年青人. 於是就有一班同婆婆三唔識七嘅畜生發L左癲咁瘋狂破壞百幾間美心食店, 歷時9個月. 依d就叫玻璃心喇!!!!
從前有個阿叔伸張正義去捉d跳閘搭霸王車嘅賊仔, 有兩隻畜生放火燒阿叔,依d就叫玻璃心喇!!!!
曱甴有HI資格話人玻璃心咩?: ...
說的話 你從來都不想聽
卻又滔滔不絕出征反擊
不明白 到底辱了你哪裡
總覺得世界與你為敵

引用:
原帖由 Newpopcorn4 於 2022-11-24 12:05 發表

等我教下你咩叫玻璃心啦.
從前有個唔算出名嘅婆婆接受訪問, 講左一句:我地準備放棄一代年青人. 於是就有一班同婆婆三唔識七嘅畜生發L左癲咁瘋狂破壞百幾間美心食店, 歷時9個月. 依d就叫玻璃心喇!!!!
從前有個阿叔伸張正義去捉d跳閘搭霸王車嘅賊仔, 有兩隻畜生放火燒阿叔,依d就叫玻璃心喇!!!!
曱甴有HI資格話人玻璃心咩?: ...
係哩度, 有D ching 講2句唔arm 聽. 就block list.
哩D都係玻璃心

球員執定請隋行人執

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]