• 瀏覽: 9,412
  • 回覆: 44
+4
引用:
原帖由 gerson161 於 2022-11-24 13:12 發表
當年Nokia同Ericsson不相伯仲
唔止呢兩個牌子,重有Motorola 。

引用:
原帖由 19010101 於 2022-11-24 10:46 發表
太耐用,冇人換機,所以Nokia 生意一落千丈
呢個唔係佢跌落神壇嘅主因。主要係智能電話掘起時,仍堅持用自家嘅OS (Symbian),到後來 apple 同android 壯大咗,追都追唔番。

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-11-24 07:50 發表
NOKIA機堪稱「手機之王」,過去曾有一段輝煌歲月,NOKIA產品向來以堅固、耐用著稱。據澳洲媒體報道,一名婦人早前在澳洲黃金海岸(G

...
以前呢啲機真係好襟,點跌都冇事,驚係驚佢舊電耐左用唔到

引用:
原帖由 fedrigonia 於 2022-11-24 14:07 發表

呢個唔係佢跌落神壇嘅主因。主要係智能電話掘起時,仍堅持用自家嘅OS (Symbian),到後來 apple 同android 壯大咗,追都追唔番。
正解

我都有部

我也用過,確實係好機。

呢個型號我用咗好耐
唯一一部唔係因為壞機而換嘅

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-24 08:51 發表
咁既樣叫做「完好無損」? 
你要以考古挖掘嘅角度去睇
正如屍身完好、像睡著一樣嘅千年女屍
你唔好以為真係活人瞓咗咁一樣

nokia本來就係神機

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-24 08:50 發表
手機跌唔破
我都用過,機殼好硬淨

是否中國製

我有部1600同1202,擺喺度唔知有乜用.雖然應該仲用到,但電池已老化,電好快漏走曬,都唔打算換電,買電可能仲貴過部機.

唔知aunty 在澳洲有手機先還是我有手機先呢??? 我90年代初在澳洲時已經有第一部大牛龜Nokia 手機!!!當時我父母話女孩子一個人在外地人身安全好重要!!!手機幾貴都要買!!!

膠機身浸廿年海水都唔會爛,問題部機仲開唔開得著,打唔打到電話先?

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-11-24 08:51 發表
咁既樣叫做「完好無損」? 
爛嘅係手機套,部機身睇落唔錯。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]