• 瀏覽: 25,608
  • 回覆: 159
+2
又打咀炮當做左,一嚇用勸,再靠嚇,
係人都知最後行政費仲高過欠費,不了了之啦!
從來政府錢邊有人找架,特別係黃屍!
你叫佢還唔怕福核王用你嘅錢告返你咩!
輸贏都你俾錢,佢贏左你仲大鑊,賠多筆錢俾佢叫雞!

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-11-24 07:41 發表
政府推出學生資助政策,確保學生不會因經濟困難而未能接受教育。教育局局長蔡若蓮今日(23日)在立法會書面回覆表示,截至2022年9月30

政府貼錢比學生反政府,自己拎黎

無政府貸款,就少一批大學生,又會少一批唔能順超嘅BNO

挑! 
用欠稅方式追數咪得囉!

要有足夠罰則先得

引用:
原帖由 s336990 於 2022-11-24 13:59 發表

有借就要有還
可分好多年還,每月一千左右
真係食少次好西都還到啦
追少次iphone一炮過還半年至年幾嘅費用添呀
而且我印像中係極低息,定唔計息?
咁都還唔起?
出咗意外嚴重傷殘無謀生能力?
因為太低息,加上舒困措施,免息免還款成年,
所以唔記得有呢筆欠款存在,所以無預算要還,
有閒錢都去叫支啦!
福核王仲唔死出泥做野,政府違反合理期望,
大家都以為唔使還,呢單野有爭議,有得打!

引用:
原帖由 eric1966 於 2022-11-24 14:35 發表

因為太低息,加上舒困措施,免息免還款成年,
所以唔記得有呢筆欠款存在,所以無預算要還,
有閒錢都去叫支啦!
福核王仲唔死出泥做野,政府違反合理期望,
大家都以為唔使還,呢單野有爭議,有得打!
嘩嘩嘩
仲免還款成年

按揭有咁好傾就好囉
疫情下幾多人無錢供樓/交租,店舖撐唔落去balabala

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-11-24 07:51 發表
係咪想逼到有學生跳樓先肯收手?
冇錢咪學人讀大學啦!做磚材咪得囉!釣魚又得去KK樂園又得

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-11-24 07:41 發表
政府推出學生資助政策,確保學生不會因經濟困難而未能接受教育。教育局局長蔡若蓮今日(23日)在立法會書面回覆表示,截至2022年9月30

果啲所謂大學生咪又係用借返嚟嘅錢花天酒地

我大學畢業後頭一年已經還曬,所以唔洗計息.唔係好多,七八萬左右.前提係你要頭一年好快搵到工,我果陣時經濟好,但呢兩年唔同,經濟唔好,而且學費又貴咗好多,但人工起薪點冇乜點加,年輕人失業率奇高,應該有唔少人未能及早償還要延期.

Many has fled to 5+1

引用:
沒有腰骨, 早死早著

引用:
經典對白 : 唔鍾意咪走囉,坡仔最鍾意收香港趕走嘅垃圾㗎。

聽講坡仔讀書有獎學金....

.

引用:
借錢唔使還同搶有乜分別?

我有個friend借咗政府失業八萬蚊,而家逃之夭夭去咗英國,啋你都傻!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]