• 瀏覽: 25,567
  • 回覆: 159
+2
引用:
原帖由 kkk168 於 2022-11-24 07:41 發表
政府推出學生資助政策,確保學生不會因經濟困難而未能接受教育。教育局局長蔡若蓮今日(23日)在立法會書面回覆表示,截至2022年9月30

早d辛請破產、過幾年可以輕裝上路

破產申請

引用:
原帖由 kkk168 於 2022-11-24 07:41 發表
政府推出學生資助政策,確保學生不會因經濟困難而未能接受教育。教育局局長蔡若蓮今日(23日)在立法會書面回覆表示,截至2022年9月30

如果可以借錢讀書嘅!好多學生都會借錢。但係佢出嚟做嘢之後,應該要按月攤還。又或者一次過還款,唔好拖拖拉拉。

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-11-24 09:30 發表
著名魔術師、曾出演電視節目《街頭魔法王之魔王之王》的甄澤權日前遭入稟控告他未有如期歸還拖欠逾10年的學生貸款,要求他還款合共33萬元。

有錢唔還,識得變都唔還,吹呀。
大把依D人,嗰時聽黃深尾節目,佢話佢D大學同學都係有錢唔還

其實係有錢唔還居多。

引用:

好可能個6000個係已經移左民,睇下監護人走左未, 未走就追監護人。 走埋就凍結佢地所有香港銀行戶口, 取消公屋戶籍, 一入境就通緝啦啦!

引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-11-24 07:51 發表
係咪想逼到有學生跳樓先肯收手?
好似佢個仔都跳咗樓啦 。應該係畀佢阿媽迫死。

引用:
欠債還錢, 天公地義啊, 還唔到一係就起初唔好借 還得到先好借咪畀錢中介

用安全處啦即還

全部垃圾

攞咗著數唔駛還?!
罰息囉!

引用:
最好啦 早死早著

引用:
原帖由 中國香港001 於 2022-11-24 09:30 發表
著名魔術師、曾出演電視節目《街頭魔法王之魔王之王》的甄澤權日前遭入稟控告他未有如期歸還拖欠逾10年的學生貸款,要求他還款合共33萬元。

有錢唔還,識得變都唔還,吹呀。
可能佢以為自己可以用魔術變走個學生貸款

引用:
原帖由 DARKSILVER 於 2022-11-24 13:16 發表

好可能個6000個係已經移左民,睇下監護人走左未, 未走就追監護人。 走埋就凍結佢地所有香港銀行戶口, 取消公屋戶籍, 一入境就通緝啦啦!
可能有D已經死咗。。。

引用:
有借就要有還
可分好多年還,每月一千左右
真係食少次好西都還到啦
追少次iphone一炮過還半年至年幾嘅費用添呀
而且我印像中係極低息,定唔計息?
咁都還唔起?
出咗意外嚴重傷殘無謀生能力?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]