• 瀏覽: 48,915
  • 回覆: 362
  • 追帖: 1
+15
支持蘇格蘭獨立公投

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2022-11-23 21:28 發表
有民主自由 人權 選票既國家又話要順應民意既
2014 年就試過啦

引用:
原帖由 oyear 於 2022-11-23 22:06 發表

獨立要講實力
蘇格蘭一早交出兵權80年代放棄反抗投降
可以要求中俄參戰

引用:
原帖由 oyear 於 2022-11-23 22:24 發表

我味就想講
民主自由係對住外國扮正義講
到自己國土主權,最獨裁威權就係英國

大家可以查下血色星期日
你唔記得左2014年的獨立公投?

手joke裝修唐寧街啦

說好的民煮豉油呢

引用:
原帖由 錢太多4 於 2022-11-23 21:22 發表
民主
https://www.youtube.com/shorts/DJVNpWXKMv4

要快啲唱
"do u hear the people sing"

有冇手joke作返首"歌你吐鬚格欄"

公投完   到時好多英國人會入籍蘇格蘭 信唔信

英倫3島當年合組一國時講明大家地位一樣咁高咁大,而家唔啱咀形分拆駛Hi你倫敦首肯咩,公投只係蘇格蘭內部同自己市民交代jer

引用:
原帖由 9big 於 2022-11-23 20:57 發表
針對蘇格蘭政府有意透過立法,為舉行獨立公投鋪平道路,英國最高法院周三(23日)裁定,蘇格蘭議會不得在未取得英國政府同意下

大陰國自己都唔比蘇獨 …黃人快 ...
中國不會公開支持蘇格蘭攪獨立!但會尊重蘇格蘭人民意願!

引用:
原帖由 9big 於 2022-11-23 20:57 發表
針對蘇格蘭政府有意透過立法,為舉行獨立公投鋪平道路,英國最高法院周三(23日)裁定,蘇格蘭議會不得在未取得英國政府同意下

大陰國自己都唔比蘇獨 …黃人快 ...
小黃人:蘇格蘭同英格蘭唔係一樣咩?

引用:
原帖由 寒冬巨大的牛 於 2022-11-23 22:42 發表

中國不會公開支持蘇格蘭攪獨立!但會尊重蘇格蘭人民意願!
師兄可以入外交部實習鳥

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-11-23 21:43 發表
上次係倫敦批准? 如果係, 咁今次有咩原因唔批?
因為再公投基本脫硬英

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]