• 瀏覽: 48,801
  • 回覆: 362
  • 追帖: 1
+15
話明蘇格蘭獨立脫英入歐  誰鳥你倫敦法院判決 國王不如親自帶兵打蘇格蘭 

人權大於主權 係你西方話架   你地都支持當年南斯拉夫獨立公投 

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-23 21:45 發表
話明蘇格蘭獨立脫英入歐  誰鳥你倫敦法院判決 國王不如親自帶兵打蘇格蘭 

人權大於主權 係你西方話架   你地都支持當年南斯拉夫獨立公投 
你以為查爾斯三世有愛德華一世咁抽得?

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-11-23 21:43 發表
上次係倫敦批准? 如果係, 咁今次有咩原因唔批?
唔批原因 脫歐後英國巳輪為第3世界 蘇格蘭人要脫英入歐 make Scotland great again, 十成十人會投贊成 Yeah!

引用:
原帖由 chenflie 於 2022-11-23 21:48 發表

你以為查爾斯三世有愛德華一世咁抽得?
查爾斯三世輸咗 蘇格蘭咪唔洗脫英  滅英倫正式取而代之

極權政權英格蘭

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-11-23 21:29 發表

Scotland is not England
查理斯一世 : 上斷頭台
查理斯二世 : 着草流亡
查理斯三世 : 末代國王

光復蘇格蘭

西方國家話香港事務北京唔可以干預

咁點解倫敦可以干預蘇格蘭事務?又雙重標準啦

民主國家何解唔公投睇下民意先?

菜英文表 : 英倫, 蘇格蘭 一邊一角

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-23 21:52 發表

查爾斯三世輸咗 蘇格蘭咪唔洗脫英  滅英倫正式取而代之
改下啊。唔係取而代之。係光復英倫。時代革命!
因為以前成個島都系凱爾特族。即系都系蘇格蘭同威爾士人。
佢英格蘭係從德國走過來個外族。而且係執羅馬死雞。羅馬同蘇格蘭人連場大戰。兩敗俱傷。英格蘭盎格魯族趁機入關。
咁咪即系相當於滿清達子!
一個凱爾特,一個盎格魯。
都唔同宗架。同你有親咩……

一於打低班 on9佬

是這樣嗎? 但為何英國會支持台獨? logic不對呀。

說好的淫拳普世價值呢?

這就是民主,自由??

引用:
原帖由 9big 於 2022-11-23 20:57 發表
針對蘇格蘭政府有意透過立法,為舉行獨立公投鋪平道路,英國最高法院周三(23日)裁定,蘇格蘭議會不得在未取得英國政府同意下

大陰國自己都唔比蘇獨 …黃人快 ...
又話好撚聞煮?
大陰蒂國好撚嘢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]