• 瀏覽: 18,240
  • 回覆: 13
西人成日話中國係非常市場經濟 自己就成日搞非常市場經濟 

價格由市場決定 人為干預係唔得架

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-23 13:33 發表

歐盟不敢。
歐豬政棍全部係美國代理人, 為美國服務 佢地只係代表美國利益
睇下香港以前立法會就知 成班美國代理人去美國述職 仲話要制裁香港

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-11-23 13:55 發表
你定價,賣果個肯跟先得架,歐豬
歐豬自己出錢補貼差價呀 唔係揾鬼啋你 275歐元 混吉嘅 過住喇 條數咪一那樣 羊毛出自羊身上

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-23 14:01 發表
高過又點???? 
好嬲好嬲, 照買???  
同李+x講 而家價格上限措施出爐 最高為100蚊尺 我同你買個2000尺單位 唔可以唔同我交易呀

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2022-11-23 14:12 發表

問題歐盟一樣死死氣要為美國既行為賴落係俄羅斯做成,所以歐盟真係唔抵可憐
都話咗政棍係美國代理人 佢地利益 同一般民眾係唔一樣 不代表平民伯姓 唔會同伯姓共同貧窮

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2022-11-23 14:18 發表

但係呢班政棍都係部份人民選出黎
選完就無你選民嘅事 你死你事 睇吓菜英文

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-11-23 14:22 發表

北溪被炸,邊個得益??
美國當年 就係靠一班歐豬自己打自己 取而代之 登上王者寶座
歐豬得唔到歷史教訓 歷史又要不斷重演

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2022-11-23 14:30 發表
係咪歐豬補貼私企限 限制用E個價錢賣比人民?
賣家開價可以更進取賣比歐豬😂
你唔補貼 邊個會願意低過市價好多賣比你 而家過275歐元就會補貼 但錢從何來

引用:
原帖由 molittlemo 於 2022-11-23 14:38 發表

其實係~
如果歐盟正正常常同俄羅斯買, 唔搞其他花樣。
美帝話要咁咁咁,歐盟跟,先會搞到今時今日咁.
美帝話要搞黃色經濟圈 你唔企呢面 通通係美帝敵人 小心同你裝修呀 係咪似曾相識呢  美帝CIA從來一得套劇本 重復使用

引用:
原帖由 B2C 於 2022-11-23 14:46 發表
超過上限係唔係就可以唔買?🤣
你咪唔好買 反正能源係地下 唔會因為無人買無咗

引用:
原帖由 allgoals 於 2022-11-23 14:44 發表
希望升到300,就睇下美國用咩價賣比歐洲先,其他國家肯定唔跟

口講盟友,其實美國當歐洲人係狗
friend is friend, business is business 一口價 盟友價 特價+500%賣比你

兇牙利話我同普京生意傾好呀 唔同你傻 你班友咪揾我麻煩呀

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-23 15:05 發表
設定自爆條件 
設定斷氣價格

引用:
原帖由 快樂迪迪尼員工 於 2022-11-23 15:11 發表
一百萬瓦時可發幾多度電???
瓦時能源單位 (Joule) = Power x Time

一度電 = 1kWh (=3,600,000J) , 一百萬瓦時自己計

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]