• 瀏覽: 18,180
  • 回覆: 100
歐盟可以限制埋雞蛋, 麵粉, 肉食, 土地, 工資...價格嗎? 

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2022-11-23 13:41 發表
一班冇天然氣資源嘅國家搞限價
正如一班無樓人仕要發展商限價

引用:
原帖由 chimaylam 於 2022-11-23 14:01 發表
高過又點???? 
好嬲好嬲, 照買???  
同李+x講 而家價格上限措施出爐 最高為100蚊尺 我同你買個2000尺單位 唔可以唔同我交易呀

引用:
原帖由 haogaoye 於 2022-11-23 13:23 發表

佢依家不就是在跟老美講嗎?
我現在聲明 :

我家用的電力價格上限措施出爐 最高為每度電 1 毫

咁就得架喇 ?

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-23 13:03 發表
歐盟忘記了,想LNG價格暴漲的,不是俄羅斯,是美國。
問題歐盟一樣死死氣要為美國既行為賴落係俄羅斯做成,所以歐盟真係唔抵可憐

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2022-11-23 14:12 發表

問題歐盟一樣死死氣要為美國既行為賴落係俄羅斯做成,所以歐盟真係唔抵可憐
都話咗政棍係美國代理人 佢地利益 同一般民眾係唔一樣 不代表平民伯姓 唔會同伯姓共同貧窮

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-11-23 14:16 發表

都話咗政棍係美國代理人 佢地利益 同一般民眾係唔一樣 不代表平民伯姓 唔會同伯姓共同貧窮
但係呢班政棍都係部份人民選出黎

說好的自由市場??

引用:
原帖由 身民主持係大晒 於 2022-11-23 14:18 發表

但係呢班政棍都係部份人民選出黎
選完就無你選民嘅事 你死你事 睇吓菜英文

引用:
原帖由 sokwokwai 於 2022-11-23 13:03 發表
歐盟忘記了,想LNG價格暴漲的,不是俄羅斯,是美國。
北溪被炸,邊個得益??

歐柒隻隻都柒頭柒腦,
以為自己大L把天然氣貯存!

烏克蘭澤豬命令法國提供發電機,歐豬命令美國天然氣價格275歐元。
歐洲人是豬,豬,豬🤭🤭🤭😝😝😝

美國佬幾多錢賣俾班歐豬?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-23 13:01 發表
歐盟委員會在11月22日,就天然氣價格上限制定具體方案,把天然氣價格上限設定在每百萬瓦時275歐元。根據指引,一旦荷蘭天然氣交易中心(TTF)期貨

唔買咪搶囉,小心呀。

係咪歐豬補貼私企限 限制用E個價錢賣比人民?
賣家開價可以更進取賣比歐豬😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]