• 瀏覽: 13,702
  • 回覆: 57
律政司試圖阻止外國勢力沾手國安案件再遇挫折!壹傳媒黎智英涉嫌違反《港區國安法》,被控串謀勾結外國或者境外勢力危害國家安全

冇北京默許,上訴庭敢拒絕嗎?中美關係稍緩和,北京就要為國安法降溫,黎智英只係籌碼,說不定被判罪成不久就可以保外就醫run去美國呢。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20221122/bkn-20221122033004785-1122_00822_001.html

跟國安法打, 英大狀有利嗎 

香港法庭居然批准外國律師介入香港國安法,唔係明目張膽顯示外國勢力已經嚴重侵蝕香港法庭咩

外國勢力喎,咁要查下律師有無違國安法.
審左個律師先 

引用:
原帖由 007star 於 2022-11-22 08:55 發表
跟國安法打, 英大狀有利嗎 
會有外國媒體效應,預咗罪名成立,但係判刑重必引起西方抗議,我根據國內同樣案例,外國關注嘅,最後-定以健康理由保外就醫放人出國,小粉紅不要太開心,以為肥佬黎必坐-世。

唔急   提請人打釋法先

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-11-22 14:36 發表

會有外國媒體效應,預咗罪名成立,但係判刑重必引起西方抗議,我根據國內同樣案例,外國關注嘅,最後-定以健康理由保外就醫放人出國,小粉紅不要太開心,以為肥佬黎必坐-世。
坐-世。

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-11-22 07:31 發表
律政司試圖阻止外國勢力沾手國安案件再遇挫折!壹傳媒黎智英涉嫌違反《港區國安法》,被控串謀勾結外國或者境外勢力危害國家安全

冇北京默許,上訴庭敢拒絕嗎?中美關係稍緩和,北京就要為 ...
北京默許?真搞笑!

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-11-22 07:31 發表

冇北京默許,上訴庭敢拒絕嗎?中美關係稍緩和,北京就要為 ...
啦呢D咪看透世情囉,香港此終都係香港,大動脈,唔同澳門,一個賺錢一個就

引用:

吓!!!係咩!!!咪叫默許吖???

上訴庭將個波交咗比終審庭,律政司應該會向終審庭上訴。

引用:
原帖由 Cloud1234 於 2022-11-23 23:49 發表
上訴庭將個波交咗比終審庭,律政司應該會向終審庭上訴。
咁就即係律政司輸硬,等睇國安法變廢紙

引用:
原帖由 democrazyboy 於 2022-11-22 14:36 發表

國安法用港式審訊到最後只會變成廢紙
中央用港式審訊應該預最後無料到

香港法律點解仲容許外國人去辦理

主題標籤 #律政司
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]