• 瀏覽: 17,133
  • 回覆: 31
【最新】本港新增7736宗新冠確診,輸入個案佔524宗,多13名患者離世

又接近8000宗,政府快D收緊措施呀!!

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=30627

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 優雅藍藍的帽子 於 2022-11-20 17:04 發表
【最新】本港新增7736宗新冠確診,輸入個案佔524宗,多13名患者離世

又接近8000宗,政府快D收緊措施呀!!

新聞來源連結:

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=30627
今天的本土和輸入個案總和,已跌穿八千大關,還喊甚麼收緊?今天早上李特首在泰國表示會逐步放寬,想收緊?死心吧!

終於少咗D確診嘞?

未交代13人的詳細資料 

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-11-20 17:06 發表
疫情未徹底消失
我個人係衷心希望政府能夠好好考慮採納以下建議:

首要建議應該要全日24小時禁晒堂食,只準外賣,
因為係餐廳咁多人情況下除口罩食野實在係好危險

建議長期關閉所有非必要場所:
例如K房,酒吧,戲院,健身室,髮型美容,海洋公園,迪士尼樂園,游泳池,體育館,機鋪
仲有一d非必要商店,例如精品店,玩具店等等

工作:
建議盡可能WFH,非必要都唔 ...
絶大部分支持,不過禁晚上堂食就得,全日好麻煩

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-11-20 17:11 發表

今天的本土和輸入個案總和,已跌穿八千大關,還喊甚麼收緊?今天早上李特首在泰國表示會逐步放寬,想收緊?死心吧!
七千宗係一個好大嘅數字

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-11-20 18:03 發表
未交代13人的詳細資料 
分分鐘全部都打咗四針。

引用:
原帖由 優雅藍藍的帽子 於 2022-11-20 18:11 發表

七千宗係一個好大嘅數字
數字幾多已經唔再重要, 接受現實啦

讚成,應該所有香港人WFH直至2047

引用:
原帖由 楊鉅祥 於 2022-11-20 18:44 發表
讚成,應該所有香港人WFH直至2047
至少呢幾年啦

引用:
原帖由 優雅藍藍的帽子 於 2022-11-20 17:11 發表

七千宗係一個好大嘅數字
過萬宗己試
7千小兒科
加上大把人中過招隔離過有經驗
似放大假或宿營
輕輕鬆鬆隔離完可返屋企或放監
生生猛猛
5曰陰性出營

是未中過招或未打針先怕到死
又話要入醫院
又話收緊又封城

今時今日仲要封控己經比其他國家笑死
大白人手夠上門派物資
上門做核壓酸
所謂消毒工作又是廢人浪費
派幾支漂白水比確診者自己做消毒

最大笑話我地不共存 7000幾當睇吾到究竟繫到搞乜

每個人都要中-次,越多人中越快結束疫情,好過強制打針!

提示: 違規內容已被屏蔽
主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]