• 瀏覽: 8,434
  • 回覆: 65
+5
廣東省本土新冠疫情持續,昨日(19日)合共新增9538宗本土個案,其中廣州繼續佔大多數,共錄得9284宗本土感染,分別有1050宗本土確診病例及8234宗

大家忍耐下,應該好似上海咁,封3,4個月就回復正常,我國都係為左人民至上,生命至上先咁做,大家都好了解

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/838 ... utm_medium=referral

又再延長 !  

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-11-20 10:11 發表
又再延長 !  
都係為大家好 ,生命至上

其實大陸嗰啲躺匪,一旦病毒殺埋身,又會有第二套說法。
所以都係清零最實際。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-20 15:30 發表
其實大陸嗰啲躺匪,一旦病毒殺埋身,又會有第二套說法。
所以都係清零最實際。

這就是躺平根本,病的是別人,自己病要最好專科資深主診醫生照顧!

不斷延長好辛苦

引用:
原帖由 睇天做人 於 2022-11-20 16:01 發表
不斷延長好辛苦
石家莊開放咗幾日,要返學嘅唔撚返,要返工嘅又失蹤,啲快遞卡咗喺嗰度就唔識喐。
大廈出現一單個案,因為冇人搞感染控制,好快就全棟樓都爆曬。

https://c.m.163.com/news/a/HMKB7 ... p_pc&referFrom=

引用:
原帖由 追憶 於 20-11-2022 15:18 發表

都係為大家好 ,生命至上
係呀,一眾官員都係真心為左國民好

內地同胞要好好加油
只要大家攜手同行,同心抗疫
一定可以盡快清零

香港政府都要好好思考下係咪應該要快快收緊番防控措施
好好配合國家

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-20 16:04 發表

石家莊開放咗幾日,要返學嘅唔撚返,要返工嘅又失蹤,啲快遞卡咗喺嗰度就唔識喐。
大廈出現一單個案,因為冇人搞感染控制,好快就全棟樓都爆曬。

https://c.m.163.com/news/a/HMKB7TMF0553XF0M.html?from=wap_redirect&spss=adap_pc&referFrom=
嚴密封控嘅後果
同坐監無分別

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-11-20 16:23 發表

係呀,一眾官員都係真心為左國民好

內地同胞要好好加油
只要大家攜手同行,同心抗疫
一定可以盡快清零

香港政府都要好好思考下係咪應該要快快收緊番防控措施
好好配合國家
政府叫你唔好出街幾個月 連門口都唔俾出 睇你會點 口講當然係天下無敵啦 柒哥

引用:
原帖由 KIRIN688 於 20-11-2022 16:30 發表

政府叫你唔好出街幾個月 連門口都唔俾出 睇你會點 口講當然係天下無敵啦 柒哥
內地同胞都做到,點解我地做唔到呢??

大家肯團結一致冇咩野冇可能囉 !!!!

引用:
原帖由 teven2005 於 2022-11-20 16:32 發表

內地同胞都做到,點解我地做唔到呢??

大家肯團結一致冇咩野冇可能囉 !!!!
同坐監無分別嘅嘢 你咪做俾我地睇囉
咪又係得把口

成日話入上面做到做到 
啲人民做到黐哂線就真

引用:
原帖由 KIRIN688 於 20-11-2022 16:34 發表

同坐監無分別嘅嘢 你咪做俾我地睇囉
咪又係得把口

成日話入上面做到做到 
啲人民做到黐哂線就真
香港就係大把你呢d 唔堅持,成日只係諗點吃喝玩樂既市民
先一直令感染數字居高不下。

當初d 人一收到風話想封城全民強檢就係度嘈,就算唔學內地高質素同胞,都起碼學下澳門人啦 !!!!

當年二次大戰,中國都用左8年時間對抗日本鬼,當時好多人冇野食物資短缺都堅持到底
依家只係3年,照樣有野食有屋住但就咁快想放棄
點都好,大家加油啦好冇

樂見大陸大大力封控,保障整體民眾生命

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-11-20 16:28 發表

嚴密封控嘅後果
同坐監無分別
有冇睇清楚寫乜?

主題標籤 #確診
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]