• 瀏覽: 23,562
  • 回覆: 20
+2
英國首相辛偉誠(Rishi Sunak)11月19日到訪烏克蘭首都基輔(Kyiv)並與烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelenskyy,又稱澤倫斯基)會面,這是他上

阿差首相係那巴厘俾習大人請食檸檬,回程走去搵烏克蘭司機圍爐。失敗者聯盟!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/838291/辛偉誠突訪基輔晤澤連斯基-上任以來首次

英國弱國驕民。
實情係國民自大,國勢脫歐後每況越下!
班傻 BNO 仲賣樓移民以為移民英執到寶。
實情 BNO 移民,水魚也!

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-20 05:06 發表

俾習請食檸檬?定掉轉?
實情係各國元首排隊見習大人。
英國無份。

引用:
原帖由 虎門叮噹 於 2022-11-20 08:01 發表
實情係英國財政好唔惦,阿三首相親自去烏克蘭追債
係唔係還唔到錢,叫司機送幾個烏克蘭美女當利息啦。印度祖國出名咩?

引用:
原帖由 starr 於 2022-11-20 08:27 發表

大不了做番名正言順既「英國」,英格蘭國 ~
學人玩脫歐?
結果應該係蘇格蘭🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿脫英。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-20 13:24 發表

嘩,自大到一個點!如果真係咁嘅格,肯定全世界都怕咗你。自己去扮宇宙大帝算罷。🤣
自大?你睇睇外交部用詞?
一早寫明係「應約」!即係各國領袖要求見面。Google 下之前G20既報道睇返啦!
大帝!

引用:
原帖由 DELL7LEE 於 2022-11-20 13:28 發表
道友多唔去埋?
英國三哥首相有回國時順路做籍口。
道友多,無呢個籍口。

引用:
原帖由 輪皇 於 2022-11-20 08:25 發表

英國巳經窮到要加稅,仲要走去支持司機打仗,睇嚟阿3都唔會有運行。
剩睇經濟數據同政府負債就知英國窮。
只能緬懷昔日日不落既日子。

引用:
原帖由 chowcn 於 2022-11-20 08:28 發表
英國人水深火熱,首相大拿拿5000萬英鎊援助烏克蘭,派比英國人仲好啦。
可能有回佣?
Who knows?

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-20 13:39 發表

依?咁你應約去人地婚禮,原來係新郎新娘同其他主人家同嘉賓排隊去見你喎。勁喎ching,咁啊q都俾你諗到。🤣🤣🤣
將元首級見面比喻為婚禮?
外交字眼「應約」背後意思又唔識分?

網友,請勿放棄治療。

引用:
原帖由 wow... 於 2022-11-20 10:34 發表
辛偉誠唔好搞咁多無謂野,英國就冧
大勢係咁,攪唔攪都會。
第一步應該係蘇格蘭脫英。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-20 13:45 發表

將自己當係宇宙大帝嘅唔好放棄治療先啱。🤣
你睇睇自己係#8 個回覆幾多藍色嬲嬲豬先啦。
討論區邊個講既嘢多人認同?
呃唔到人嘅。

引用:
原帖由 lostboyz 於 2022-11-20 13:56 發表

講咁耐,原來只係想圍爐姐,下話?真話喺鄉土多藍嬲其實好正常喎。😀
可能對你嚟講係正常。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-11-20 14:06 發表
英國炸斷北溪輸氣管幫烏雞出口氣,兩國應該事前有聯繫作案
可能烏克蘭司機有英國炸毀北溪既證據,筆錢係揞口費。

引用:
原帖由 touya08 於 2022-11-20 14:42 發表

去轉達大佬老尾意思,話畀司機知這次炸波蘭我哋北約當睇唔睇你唔到,但係無下一次。😂🤣😂🤣
下次炸德國?

主題標籤 #烏克蘭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]