• 瀏覽: 22,203
  • 回覆: 111
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 邪惡死神 於 2022-11-19 22:36 發表

中國唔止6艘核潛艇...最少有12艘...6艘對老美夠用..因為你唔會知道邊到發射 位置邊到
美軍話中國係太空有 Fractional Orbital Bombardment System, 飛彈可以係太空 由任何方向射向美國本土 真係你估我唔到 , 潛射都係由太平洋西射向太平洋東

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-19 19:20 發表
美國軍方週五首次公開確認,中國已在其六艘戰略核潛艇上部署了射程更遠的新型彈道導彈,大大縮短了其打擊美國大陸所需要駛離本土的距離。美國太平洋

妖~肥仔金都蓋美國全境啦⋯⋯

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2022-11-19 19:20 發表
美國軍方週五首次公開確認,中國已在其六艘戰略核潛艇上部署了射程更遠的新型彈道導彈,大大縮短了其打擊美國大陸所需要駛離本土的距離。美國太平洋

中國都仲有得傾下
老美驚金仔多 d

所以美國唔敢同大陸及俄羅斯硬碰開戰,因為真係可以打到去美國本土,唯有用代理人戰爭。

個個國家的導彈都係瞄準老尾㗎啦!

引用:
原帖由 一眼關七 於 2022-11-19 20:45 發表
如果打起來,豈止巨浪3,俄羅斯一定還有核彈藏在深海裡,隨時打佢老美!
中、俄、伊朗都有高超音速飛彈,只要一齊射去老美度,老美肯定抵擋唔到!

引用:

又要申請增加軍費

引用:
原帖由 邪惡死神 於 2022-11-19 22:36 發表

中國唔止6艘核潛艇...最少有12艘...6艘對老美夠用..因為你唔會知道邊到發射 位置邊到
中國美國直線距離為11657公里,原來巨浪3設計喺在中國南海隱藏海底發射,射程超過12000公里,直接打擊美國本土一個任何地方

美軍出啲咁嘅報導,即係參謀長正在草擬緊來年嘅軍費開支,中共將會打到黎老美本土喎,出年仲唔乘機追加100%國防開支。

引用:
原帖由 sosoluck 於 2022-11-19 23:43 發表
美軍出啲咁嘅報導,即係參謀長正在草擬緊來年嘅軍費開支,中共將會打到黎老美本土喎,出年仲唔乘機追加100%國防開支。
冇錯,呢招就放諸四海皆準,唔誇大敵情,點攞質源?

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-11-19 22:08 發表

中國/俄羅斯核潛艇有遠程核彈可以駛近美國海岸, 在古巴/墨西哥佈署導彈已無需要
係美國後花園行來行去,
係一個心理戰。

引用:
原帖由 zhangan 於 2022-11-19 23:04 發表

中、俄、伊朗都有高超音速飛彈,只要一齊射去老美度,老美肯定抵擋唔到!
金仔都有🤭

只有美國仲用緊幾十年前嘅戰斧導彈,冇進步過

引用:

知驚未

中國佬做野唔聲唔聲
唔會好似你咁又聯合軍演又派艦黎東南海show off
😁😁😁

習大大好低調的

美國佬最叻宣傳中國威脅論, 嚇到美國政棍急急腳增加軍費扮抗衡... 最終養肥班美國軍頭及軍火供應商...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]