• 瀏覽: 43,093
  • 回覆: 130
引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-20 07:36 發表

笑左
睇吓最後邊個俾人笑

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-20 07:36 發表

每日5000人入院可以頂到幾多日呢?
其實你作嘢都幾犀利,上個星期每日因為covid入院嘅不足300人, 何來去每日5000,而家留院人數都仲係得2000幾

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-11-20 00:35 發表

自己出去行一轉最實際,  尖沙咀旺角人頭湧湧, 不過同你啲廢人講嘢都係嘥氣㗎, 繼續發你個夢
人頭湧湧買兩餸飯,幫襯執笠倉!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-19 15:34 發表
本港新冠疫情反彈,連續兩天單日確診超8,000宗水平。醫管局行政總裁高拔陞今(19日)表示,近兩星期疫情明顯有上升趨勢,每日急症室求診人次達5,000

現時疫情升幅明顯比8、9月頭急,外國疫情亦反覆,日本正面臨第8波疫情,情況令人擔憂

當疫情上升至某個階段迫於無奈要減其他服務,又指現時「都差唔多到呢個階段」,形容經常停手術、檢查等情況「好唔理想」。

...
政府完全唔L理
我見唔到特首有理
根本成個政府做乜撚?當冇事?
玩躺平?
使唔使report比習大大聽,佢地不依從中央防疫政策?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-20 11:25 發表

人頭湧湧買兩餸飯,幫襯執笠倉!
費事同啲食古不化嘅人講, 連而家香港咩市況都唔知

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-20 09:35 發表

0+3 後好生意呀 , 跟本放寬外地係超錯
比卡超上任整死左幾多舖, 玩與病毒共存害死幾多人?
777 無錯, 真係佢走左就知道
而家咁多吉舖就係因為777嗰陣時嘅搞成咁,比卡超上場起碼阻止咗佢繼續惡化,如果唔係死得仲慘

動態躺平嘅結果!

其實係咪應該考慮下去收緊防疫措施呢
同埋點解香港人仲若無其事咁四圍吃喝玩樂呢
咁搞法真係有排都清唔到零

個人建議 0+3,0+0 都唔應該,我覺得要考慮轉番0+7會比較好

引用:
原帖由 食家牛 於 2022-11-19 22:02 發表

事實在眼前 醫護頂唔住啦
什么頂唔住?我陪老人家去急症室就試過,醫生幫人睇症就5分鐘,休息打牙鉸就20分鈡,半粒鍾先睇一個病人,我都唔知有幾忙?

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-11-20 11:42 發表

而家咁多吉舖就係因為777嗰陣時嘅搞成咁,比卡超上場起碼阻止咗佢繼續惡化,如果唔係死得仲慘
收皮啦,2021年嗰陣雖然唔算特別好,但係起碼無而家咁差。
一放寬之後個樓市係噉跌,D地產狗頂都頂唔住,高下立見啦!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-20 15:21 發表

收皮啦,2021年嗰陣雖然唔算特別好,但係起碼無而家咁差。
一放寬之後個樓市係噉跌,D地產狗頂都頂唔住,高下立見啦!
唔夠人講就唔係收皮, 藍C真係呢,同你講你都唔會明,算吧啦

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-11-20 15:41 發表

唔夠人講就唔係收皮, 藍C真係呢,同你講你都唔會明,算吧啦
成日叫人出街睇下乜乜柒柒,你又唔去睇下新樓銷售?醫局街新盤開買,第一日只係賣出七個單位。
上年有冇咁差呀?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-20 15:43 發表

成日叫人出街睇下乜乜柒柒,你又唔去睇下新樓銷售?醫局街新盤開買,第一日只係賣出七個單位。
上年有冇咁差呀?
唔夠人講就拉去第樣嘢,你連分析都未識,如果而家仲好似777 收緊防疫措施,連嗰七個單位都賣唔出

引用:
原帖由 tkglobe 於 2022-11-20 15:52 發表

唔夠人講就拉去第樣嘢,你連分析都未識,如果而家仲好似777 收緊防疫措施,連嗰七個單位都賣唔出
我夠可以話因為疫情爆爛咗,好多人連唯一唔移民嘅理由都冇埋!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-11-20 19:56 發表

我夠可以話因為疫情爆爛咗,好多人連唯一唔移民嘅理由都冇埋!
疫情同移民就根本上完全冇關係, 不過你都幾慘嘅, 我哋就繼續復常, 你就只可以上網吹

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]